Rendőrségi

2014.12.01. 08:06

Megfenyegette volt élettársát, majd lelépett a kizsarolt telefonnal

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának Vizsgálati Alosztálya befejezte az ügyben folytatott nyomozást.

A bűncselekmény elkövetésétől számított két hét elteltével a sértett tett bejelentést a rendőrségen, hogy volt élettársa Szombathely belvárosában 2014. márciusában megfenyegette és arra kényszerítette, hogy vásároljon a saját nevére egy mobiltelefont az egyik helyi üzletben. A nő eleget tett a gyanúsított kérésének és vett egy készüléket a saját nevére kiállított előfizetéssel. Az üzletet követően a zsaroló elvette az asszonytól a telefont, amelyet kezdetben ismerőseivel együtt felváltva használt, majd értékesítette a készüléket.

Az adatgyűjtést követően megalapozottá vált a gyanú, hogy H. Attila, 44 éves szombathelyi férfi gyanúsítható megalapozottan a bűncselekmény elkövetésével, aki tevékenységével közel húszezer forint kárt okozott.

A rendőrség a zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!