Hírek

2014.12.02. 16:35

A vasi Orvosi Kamarát ünnepelték

A Magyar Orvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezete fennállásának 25 éves jubileumát ünnepelte kedden a megyeházán.

Az eseményen elismerést vehettek át azok az orvosok, akik aktívan hozzájárultak a kamara sikeres működéséhez. „Ha körülnézek, akkor itt tanítómestereimet láthatom, akik olyan fiatalok, mint, amikor megismertem őket" - kezdte ünnepi köszöntőjét Puskás Tivadar. Szombathely első embere is letette egykor a hippokratészi esküt, de ma már polgármesteri rangban szolgálja a várost. Beszédében azokat méltatta, akik az utóbbi negyed évszázad alatt sokat tettek a társadalom gyógyításáért. Az eseményen elhangzott az is, hogy az elmúlt több mint két évtizedben óriásit fejlődött az orvoslás.

Puskás Tivadar köszönti a nyugdíjas orvosokat középen Dr Széll Kálmán beszélget. Fotó: Médiaközpont

Az ünnepségen köszöntötték az arany- és gyémántdiplomás orvosokat, valamint egy új kitüntetést is átadtak a Non Omnis Moriar Alapítvány jóvoltából. A díjat és az alapítványt Oblidál Zoltán, egykori celldömölki belgyógyász özvegye hozta létre. Ezt az elismerést ezentúl minden évben olyan orvos kapja, aki a betegek érdekeit szolgálja, és arra törekszik, hogy hivatását valóban szolgálatnak tekintse.

Idén Márk Levente Ferencznek ítélték oda az elismerést kiemelkedő szakmai tevékenységéért. A fiatal belgyógyász Erdélyből került a celldömölki kórházba és Oblidál Zoltán volt a mentora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!