Videoton

2014.12.02. 18:05

Labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntő: a megyei találkozón újvárosi siker született

A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a Dunaújváros PASE egy góllal nyert a Videoton FC ellen. A továbbjutás a fehérvári visszavágón dől majd el.

Matók János

Dunaújváros PASE - Videoton FC 2-1 (2-0)

Dunaújváros, 300 néző. Vezette: Németh Ádám (ifj. Varga Gábor, Pápai Zoltán).

Dunaújváros PASE: Dániel Szauter (Villám, a szünetben), Szalai T., Gavrics, Hangya Dodlek, Muscat Sóron (Orosz, 54.), Thiago (Lázár Zs., 67.), Godslove (Pascua, 75.) Perics (Jakab D., 87.). Sportigazgató:
Dobos Barna.

Videoton FC: Horváth Brachi, Caneira, Chakla (Kovács I., 61.), Heffler T. (Fejes A., a szünetben), Trebotic (Sándor Gy., 82.), Simon Á. Oliveira, Kleinheisler (Álvarez, 67.), Pajac Feczesin. Vezetőedző: Juan Carrillo.

Ahogy az előre is sejthető volt, egyik csapat sem a legerősebb összeállításában lépett pályára a Ligakupa nyolcaddöntőjének odavágóján , hiszen szombaton a bajnokság 17. fordulójában ismét összecsapnak egymással, s akkor is Dunaújvárosban.

Persze tartalékos összeállítás ide vagy oda, ahogy mondani szokás: az a legjobb összetételű csapat, melyet a szakvezető a pályára küld.

Az első helyzet már a 3. percben a hazaiak előtt adódott, amikor egy beadásra Muscat remekül érkezett, de a felső lécre vágta a labdát. Az újvárosiak letámadták a Vidit a saját térfelén, valamivel többet birtokolták a labdát, de ennek sokáig nem volt eredménye. Így következett el a 23. perc, amikor is Dodlek jobb oldali beadása után a labda a rövid sarokban kötött ki, szerencsés gól, 1-0. Két kapufa volt erre a válasz:
előbb Pajac beadása után, majd Simon 6 méteres lövését követően csattant a labda a lécen. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a 44. percben érkezett a lélektanilag fontos újabb hazai találat: egy kontra végén Muscat célzott pontosan, 2-0. A szünet után, a 48. percben Dodlek labdájáról Perics maradt le a kapu előtt, míg a túloldalon Brachi szabadrúgását követően Feczesin ugyan a kapuba talált, de előtte már szabálytalankodott.

A 64. percben egy újabb hazai kapufa borzolta a kedélyeket, Orosz 21 méterről, ballal a jobb oldali lécet találta telibe. A meccs utolsó negyedóráját megnyomta a Vidi, ám az újvárosi védelem állta a sarat. Egészen a 84. percig, amikor is Kovács labdájával Feczesin lépett ki, ám Dániel kapus elütötte. Büntető, amit a sértett értékesített, 2-1, s ez maradt a végeredmény. Visszavágó december 9-én, 17 órakor Sóstón.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!