Bulvár

2014.12.02. 16:30

A Förtelmes főnökök második része is sok poénos jelenetet ígér

Már látható a mozikban 2011 egyik legsikeresebb vígjátékának folyatása, a Förtelmes főnökök 2, amiben Jason Sudeikis, Jason Bateman, Charlie Day mellett ismét feltűnik Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Jamie Foxx, illet-ve az új szereplők között pedig Christoph Waltzot és Chris Pine-t köszönthetjük.

Nicknek (Jason Bateman), Dale-nek (Charlie Day) és Kurtnek (Jason Sudeikis) elege van abból, hogy örökösen csak főnökei kívánságára tegyen. Elhatározzák, hogy önálló vállalkozásba kezdenek és saját lábra állnak. Igen ám, de alighogy belevágnának, egy dörzsölt befektető (Christoph Waltz) kirántja a szőnyeget a talpuk alól. A srácok jogi lehetőségek híján, kétségbeesésükben emberrablásra adják a fejüket. A túsz: a befektető felnőtt, elkényeztetett fia (Chris Pine), a váltságdíj pedig, hogy ők irányíthassák a saját cégüket.

Nick, Dale és Kurt a régi lelkesedéssel és optimizmussal vágnak bele az új kalandokba, és szemmel láthatóan semmit sem tanultak korábbi kudarcaikból. Nem változott egymás iránti lojalitásuk sem (Fotó: InterCom)

A bombasikert aratott 2011-es filmben Nick, Dale és Kurt, a Förtelmes főnökök három szerencsétlen főhőse annyira szenvedett szörnyűséges főnökeinek elnyomásától, hogy úgy érezte, nincs mit tenni, likvidálnia kell a zsarnokokat. Hála az égnek, a srácoknak nem sikerült bűnözőkké válniuk, mert ami a rosszfiúskodást illeti, kiáltóan tehetségtelennek bizonyultak és kontár, eredménytelen munkát végeztek. Az első filmből megtudhattuk, hogy a gyilkosság nem való mindenkinek, még akkor sem, ha az illetőnek mégoly alapos oka van is rá. És a napnál is világosabbá vált, hogy a három lökött figurának ideje elgondolkodnia a pályamódosításon.

Épp ezt teszik a Förtelmes főnökök 2-ben: Nick, Dale és Kurt magánvállalkozást indít, hogy ezentúl, míg világ a világ, a maguk urai lehessenek. Csakhogy a főnököktől nem olyan egyszerű megszabadulni.

Kidolgoznak egy terméket, amiről úgy gondolják, hogy könnyűszerrel legyártható, piacra dobható és el is adható meséli Jason Bateman. Amijük csak van, mind az üzletbe fektetik, majd úgy döntenek, hogy fogadást kötnek magukra. Ám őket ismerve ez nem a legjobb ötlet. Nem telik bele sok idő, és padlóra kerülnek.

A barátok ismeretlen, veszélyes vizekre eveznek, ahol új, félelmetes ellenségekkel kell szembenézniük. Tempójuk azonban a régi: lelkesek, meggondolatlanok és őrültek. Bateman, Charlie Day és Jason Sudeikis pedig hozza az első filmben megszokott formáját.

Néha a legapróbb poénok durrannak a legnagyobbat vélekedik Day , amikor például a srácok betörnek egy házba, azután kitörnek a házból, vagy amikor csak ülnek az autóban, és próbálják ki-okoskodni, hogyan mászhatnának ki a csávából. Persze előre tudni lehet, hogy nem fog nekik sikerülni.

Sean Anders rendező azt mondja, telitalálat volt a trió, és a fiúk már alig várták, hogy újra együtt forgathassanak és ökörködhessenek. Az én munkám többnyire csupán abból állt, hogy lestem, amint marháskodnak, és próbáltam megrostálni a vicceket. Sajnáltuk, de minden poént nem tehettünk be a végső változatba.

 

Címkék#mozi#film

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!