Kosárlabda

2014.12.03. 15:40

Kosárlabda: Két hazai találkozójukból az egyiket szoros csatában elbukták a Vadmacskák

Nagykanizsa - Elhalasztott találkozóját is pótolta a Kanizsai Vadmacskák SE női kosárlabda együttese, miután mérkőzött a szombathelyiekkel. Ezen veszített, ám a MAFC ellen győzelmet könyvelhetett el a női amatőr NB I Nyugati csoportjában.

Kanizsai Vadmacskák SE–SzoESE-Sportiskola 70-77 (21-15, 16-21, 17-13, 16-28)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Szalai, Németh.

Kanizsa: Fekete (11/6), Fuisz (18/3), Bernáth (6), Hegyi (12/9), Kardos (8). Csere: Herman A. (13), Nagy D. (2), Karancz, Horváth E. Edző: Zsámár Krisztián.

Hegyi Vivien, a kanizsaiak játékosa fedezi a labdát ellenfele elől. Fotó: Szakony Attila

Fekete Csilla vezérletével az elején 8-3-ra vezettek a hazaiak, majd a vendégek vették át az irányítást. Ezt Herman Aliz zsinórban dobott kilenc pontja ellensúlyozta, a szombathelyiek fokozatosan zárkóztak, visszavették a vezetést, de Fuisz Viktória jókor villant. Nagyszünet után Kardos Réka pontjaival el is húzott a KVSE. A záró tíz percet a SzoESE kezdte pontosabban, a 32. percben már náluk volt az előny. A mérkőzés hátra lévő részében pontosabb támadó játékot nyújtott a Szombathely és hiába vezettek a találkozó folyamán a hazaiak többször is jócskán, a vendégek végül biztosan nyerték a meccset.

Jók: Fuisz, Kardos, Herman A.

Kanizsai Vadmacskák SE–MAFC 71-64 (20-8, 16-14, 22-14, 13-28)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Esztergályos, Tóth K.

Kanizsa: Fekete (10/3), Hegyi (8/6), Fuisz (22/3), Nagy D. (13/3), Kardos (8). Csere: Bernáth (4), Herman A. (6), Horváth E., Karancz. Edző: Zsámár Krisztián.

Következhetett a középmezőnyben tanyázó két együttes elmaradt mérkőzésének pótlása, melyen koncentráltan kezdtek a hazaiak (5. perc: 11-2) és a negyed végére Bernáth Réka és Fuisz Viktória pontjaival csak tovább nőtt az előny. A folytatásban a házigazdák fölénye fokozódott Fuisz pontos távoli és középtávoli dobásaival. Nagyszünet után Hegyi Vivien, Nagy Dóra és Fekete Csilla hármasaival 17 pont lett a különbség, ami a negyed végére Nagy dupláival már huszonkettőre nőtt. Az utolsó tíz percben a fővárosiak kezdtek jobban, a KVSE támadásai pontatlanokká váltak, a vendégek kapaszkodtak, de a mérkőzést már nem tudták megfordítani.

Jók: Fuisz, Nagy D.

Zsámár Krisztián: „Azért sokat segített rajtunk, hogy volt már húsz pont az előnyünk is a meccs folyamán..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!