Kézilabda

2014.12.03. 19:30

Hiába a füredi hajrá

Hiába küzdött hatalmasat a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttese, nem tudott pontot szerezni Tatabányán.

B. Virág Rita

Tatabánya -BKSE

22:21 (16:11)

Tatabánya, 500 néző. V.: Andorka, Hucker. Tatabánya: PAUL - Juhász Á. 1, Bodó 1, DIAZ 4, Musavi 3, Boskovic 2, HARSÁNYI 5 (2). Csere: Babasafari (kapus), MAZAK 3, Pásztor 2, Katzirz 1, Peric, Dénes, Bartók, Nagy Sz. Edző: Vladan Matic. Balatonfüredi KSE: SZÉKELY - KOVACSICS 3, FALUVÉGI 3, Szöllősi 2, Vilovski 1, Grigoriev 2, Iváncsik 5 (1). Csere: Borbély (kapus), BÁNHIDI 3, Németh B., Juhász 1, Győri, Kis, GERDÁN 1, Gábori. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/1.

A feszült hangulatú összecsapás első tíz percében fej-fej mellett haladtak a csapatok, rendre a Tatabánya vezetett, de balatoniak újra és újra egyenlíteni tudtak (11. perc: 7:7). Aztán Kovacsics duplájával két góllal meglépett a Füred és persze Vladan Matic azonnal időt is kért (7:9).

Az ősszel a Füred (labdával Szöllősi) hazai pályán legyőzte a Tatabányát, most nem sikerült
Fotó: Penovác Károly

Bánhidi és Boskovic páros kiállítását követően a házigazda játszott meggyőzőbben és sorozatban négy gólt lőve fordított (11:9). Természetesen ekkor Csoknyai István érezte úgy, hogy rövid tanácskozásra invitálja fiait.

Juhász K. azonnal szépített, ám ezt követően megállt a fürediek tudománya. A tatabányaiak újabb remek szériával 15:10-re alakították az állást, a kapuban pedig Paul bravúrt, bravúrra halmozott. Bánhidi törte meg a gólcsendet, de a félidő Diaz góljával zárult.

Szünet után Mazak góljával már hatra hízott a különbség, majd Szöllősi fújt riadót és szépítő találatával elindult a BKSE fölfelé. Bánhidi remek megmozdulásaival, valamint Iváncsik ejtésével újra nyílt lett a találkozó (43. perc: 18:16). A hajrá kezdetén sem fogadott volna senki a hazaiak győzelmére (21:19). Öt percig egyik csapat sem talált be, aztán Vilovski egy gólra hozta fel övéit. Harsányi hetese és Iváncsik gólja után ugyan még adódott egy lehetőség a balatoniak előtt, de végül Paul megfogta Faluvégi utolsó pillanatban eleresztett lövését, így a Tatabánya otthon tartotta a két pontot.

Egy pontot megérdemeltek

Csoknyai István: - Óriásit küzdöttünk és úgy érzem, a játék képe alapján egy pontot megérdemeltünk volna. Hat gólról sikerült visszakapaszkodnunk, ez mindenképp a csapat erejét mutatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!