Szombathely

2014.12.04. 14:14

Cumit kapott a Mikulás

Szombathely – Az ablakból leskelődve várták a Mikulást egy szombathelyi óvoda apróságai csütörtök reggel. Több gyermek cumival hálálta meg a Mikulástól kapott ajándékcsomagot.

Lisztmayer Zsófia

A legtöbben kissé megszeppenve, megilletődve várták csütörtökön a Mikulást egy szombathelyi magánóvodában. Az egyik kislány, Hanna azonban nem tartozott közéjük: az első pillanattól kezdve szerette volna a Mikulás figyelmét felkelteni. Megnézte a botját, megcsengette a csengőjét, sőt, még a zsákba is bekukucskált. El is törött Hannánál a mécses: kiderült ugyanis, hogy várni kell még a zsákban elrejtett ajándékokra.

Nem volt ugyanis olyan könnyű dolga a gyerekeknek: Fixl Miklós szombathelyi Mikulás ugyanis különböző kvízkérdéseket tett fel apró közönségének. Megtudhattuk tehát egyebek között az is, hogy milyen színű a szakálla, miért püspöklila a ruhája, és azt is, hogy „Ludolf” a vezére a rénszarvasoknak. Nem, a botja nem tízezer éves, ahogy az egyik kisfiú bekiabált, hanem csak 135, de nem baj.

Szinte mindenkinek jutott az édességből. A helyes válaszokért cserébe ugyanis záporoztak a szaloncukrok. A kérdések közötti szünetekben történeteket mesélt a gyermekeknek a Mikulás, amelyeket többnyire érdeklődéssel hallgattak. Mindezekért cserébe a kicsik énekléssel jutalmazták a Mikulást.

Hamarosan előkerült Télapó listája is a gyermekek nevével és tulajdonságaival együtt. Egyenként szólította a kicsiket a Mikulás, majd egy-két mondatban bemutatta őket. Kicsi Zalán cumijával a szájában járult a Mikulás elé, majd át is nyújtotta a cumit a Mikulásnak bizonyítva, hogy nagyfiúként már nincs szüksége rá. Noelt a kedvenc autós dalával bátorították társai. A mellettem ülő Gréti annyira beleélte magát az éneklésbe, hogy kézzel még a sebváltást is bemutatta – bal kézzel.

Koppány és Zalán már igazi nagyfiúk, de alig várták a Mikulással való találkozást. Zalán a csomagban található karamellának örült jobban, míg Koppány a csokit szereti jobban. Elmondták: nem tudják, hogyan jut el a Mikulás a világ összes gyermekéhez, mert nem szokták látni, de azért biztos sikerül neki. Hó hiányában pedig nem rénszarvasokkal utazik, hanem szekérrel vagy gyalog.

A Mikulás látogatásának közeledtével a gyermekeknek ígéretet kellett tenniük a Mikulásnak, hogy gyakran megmossák majd a fogaikat, és az édességeket sem egyszerre fogják megenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!