Lombard Pápa

2014.12.04. 18:00

A Ferencvároshoz látogat az ezer sebből vérző Lombard az év utolsó mérkőzésén

Pápa - Borzasztóan nehéz, súlyos csapásokkal teletűzdelt időszakot zár le a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata a Ferencváros vendégeként pénteken 19 órától.

Polgár Tibor

A 2014-es esztendőben utoljára állnak fel a kezdő sípszóhoz a bakonyaljai sárga-feketék, akiket a rapszodikusra sikerült őszi szezonjuk után immár a tavaszi idényről előrehozott második fordulóban a Fradi-stadionba szólít az NB I 17. játéknapjának sorsolása. Mint ismert, a Lombard játékoskerete drasztikus átalakuláson ment keresztül a nyáron, ám a sokak szerint meggyengült pápai csapat remekül rajtolt az élvonal 2014/2015-ös kiírásában. Az eredményes start után egy komoly hullámvölgy következett, amiből ugyan nehezen, de sikerült kimászniuk Szűcs Lajoséknak.

Aztán az év végére egymás után érkeztek a sorscsapások a Lombard számára: sérülések, eltiltások, játékvezetői ítéletek hátráltatták az együttest, amelynek így az amúgy is szűkös kerete az utánpótlásból felhozott játékosokkal kiegészítve 17 fősre apadt a héten. Lengyel Ferenc 12. helyen álló legénységének ilyen körülmények között kell felvennie a harcot a szezon előtt bajnoki címről álmodozó, jelenleg 5. helyezett, azonban hazai pályán még veretlen Ferencvárossal. A hasonló helyzetekre szokták azt mondani, hogy a pápaiak az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a találkozóra.

- Természetesen ez a megfogalmazás is helytálló, viszont mi egyáltalán nem úgy kezeljük a szituációt, hogy az esélytelenek nyugalmával lépünk pályára - jelentette ki megkeresésünkre Lengyel Ferenc, a Lombard Pápa vezetőedzője.

- Sportemberek vagyunk, szeretnénk meglepetést okozni. Nincs mit szépíteni borzalmasan nehéz helyzetben vagyunk, ám ez egyfajta, jó értelemben vett dacot is kiválthat a csapatból. Emellett azt mondtam a fiúknak, a Fradi ellen úgymond letehetnek egy vizsgamunkát az asztalra, vagyis bebizonyíthatják, hogy a jövőben lehet rájuk számítani - fogalmazott a Naplónak a szakvezető.

A Lombard Pápa labdarúgói a péntek esti mérkőzés után téli szünetre mennek, a tavaszi szezonra való felkészülést pedig január 12-én kezdik majd meg.

Sok dolga akad a csapatorvosnak

A Lombard Pápa futballistái közül Waltner Róbert eltiltás, míg többen sérülés miatt nem állhatnak Lengyel Ferenc vezetőedző rendelkezésére. Csilus Tamás részleges bokaszalag-szakadás, Jagodics Bence részleges térdszalag-szakadás, míg Olasz Dénes térdműtét után lábadozik. Andrei Coroian sípcsonttörést szenvedett a bakonyaljaiak előző bajnokiján, továbbá Faggyas Milán, Gál Szabolcs és Vadims Zulevs sem teljesen egészséges bár utóbbi játékra van némi esély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!