Sportvilág

2014.12.10. 18:20

A női kézilabda Eb-n a spanyolok következnek

Vasárnap, az oroszok ellen döntetlennel nyitott női válogatottunk. Kedden magabiztosan verte a lengyeleket, csütörtökön pedig a spanyolokkal csatázik az Eb-n.

Horog László

A két fehérvári remekel. A kapus Kiss Éva és a beállós Mayer Szabina mindkét találkozón a mieink legjobbjai közé tartozott. A keddi derbin különösen, Kiss kezdőként kapott szerepet és a lefújás után a mezőny legjobbjának választották, Mayer az első meccshez hasonlóan, csereként jött be, hat gólt szerzett, büntetőket, kétperces kiállításokat harcolt ki, csak szabálytalanság árán tudták megállítani. Az ország legjobb kapusa és beállósa a Fehérvár KC játékosa. Hihetetlenül nagy érték mindegyikük mondta a két kézilabdázóról a lelátón helyet foglaló Balássi Imre, az FKC elnöke.

A szövetségi kapitány, Németh András érthetően elégedetten fogadta a lengyelek elleni, 29-23-as diadalt követően a gratulációkat.

- Remekül kezdtünk, az első félidében mutatott magabiztos védekezésünk meghatározta a mérkőzés alakulását. Sikerült elbizonytalanítanunk a lengyel támadókat, a gyos játékunk a folytatásban is érvényesült. Tíz góllal is vezettünk, a végére kicsit feljött az ellenfél, de a győzelmünket nem veszélyeztette. A diadalt azért is tartom roppant értékesnek, mert világversenyen ez volt az első siker, az új összetételben. Ami már biztos, a csütörtöki, spanyolok elleni összecsapástól függetlenül továbbjutottunk, tehát a második helyszínen, Debrecenben, ott leszünk a középdöntőben. A célunk immár az, hogy a harmadik városba, Budapesre is eljussunk. Ha sikerül, azt jelenti, ott leszünk a végjátékban, tehát éremért harcolhatunk.

A szakmai munka felelőse kérdésünkre elmondta, a lengyelek elleni találkozón remek egyéni teljesítményeket látott, a legjobbak között volt Kiss Éva és Mayer Szabina.

- Éva jól védett az oroszok ellen is, majd az őt váltó Bíró Blanka is remek védéseket mutatott be. A keddi találkozó előtt azért esett Kissre a választásom, mert olyan kapust akartam a háló elé állítani, aki a meccs elején képes bravúrokra, ezzel elbizonytanítjuk az ellenfelet és elléphetünk tőlük. Vélhetően a spanyolok ellen is Kiss kezd, ez tűnik logikusnak. Három kapust neveztem az Eb-re, mindegyikük élvezi a bizalmamat a folytatásban is. Mayer Szabina remekül szállt be mindkét találkozón, támadásban extra teljesítményre képes. A folytatásban is számítok rá, ugyanúgy, mint az összes, a viadalra nevezett játékosra.

A kérdésre, miszerint Mayer alighanem élete meccsét vívta kedden, a beállós mosolyogva válaszolt. A válogatottban biztosan, hiszen hatszor voltam eredményes. a kapitánnyal megbeszéltük, támadásban lépek pályára, döntően akkor, ha a rövid oldalon cserélünk. Az első két találkozón két győzelmet terveztem, de nem vagyok csalódott. Az oroszok ellen gyengén kezdtünk,fordítottunk, a vége döntetlen lett. A második derbin nem voltak nyitott kérdések.

Kiss Éva nem titkolta, számított arra, hogy ő lesz a mérkőzés legjobbja.

- Jól ment, az elején sikerült bravúrokat bemutatnom. Számítottam rá, hogy engem választanak, bár akadt több, kimagasló teljesítmény. Szabina is remekelt, valamint Tomori is átlag felettit nyújtott. Jó formában érkeztem a kontinensviadalra, remélem, ez így marad a későbbiekben is.

A mieink csütörtökön, a szokott időpontban, 20.30-kor mérkőznek a spanyolokkal.




Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!