Hírek

2014.12.11. 09:44

Ők sérült gyerekeken segítenek, a Vas Népe gyűjt nekik

A Vas Népe az idén az Aranyhíd központ alapítványa számára gyűjt – ehhez számítunk olvasóink segítségére is.

Nagy Ildikó

Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központba 320 sajátos nevelési igényű gyermek jár. Az intézményben mozgás- és érzékszervi sérült, autista, tanulásban akadályozott és halmozottan sérült diákok oktatásával, nevelésével és fejlesztésével foglalkoznak.

Azt, hogy kinek milyen fejlesztő foglalkozásokon (és milyen rendszerességgel) kell részt vennie, egy szakértő bizottság dönti el a fővárosban, az Aranyhíd fejlesztőpedagógusai azonban – a bizottság javaslatai alapján – igyekeznek mindenkinek optimális „órarendet” összeállítani.

Ott jártunkkor több fejlesztő foglalkozás is zajlott. Székely Petra, a fiatal szomatopedagógus a Down-szindrómás Zséder Attila számára egy szenzoros integrációs mozgásfoglalkozást vezetett, amelynek az a lényege, hogy különböző gyakorlatokkal, egyensúlyhelyzetekkel ingerlik a kisfiú idegrendszerét.

Ágoston Zsoltné konduktor Zsuzsics Armandóval foglalkozott: a kisfiú egyik karja szorul fejlesztésre, ezért izomerősítő, finommanipulációs gyakorlatokat végeztek.

A sérült gyermekek fejlesztéséhez sok eszközre, gépre van szükség, így az Aranyhíd fejlesztőpedagógusai is összeállították a kívánságlistájukat, hátha az angyalkák közbenjárnak, és kerülhet valami a karácsonyfájuk alá.

A Vas Népe az idén az Aranyhíd központ Napház Alapítványának gyűjt. Kérjük olvasóinkat, hogy - bármilyen kis összeggel – támogassák kezdeményezésünket. Aki segíteni szeretne, az MKB -nál vezetett 10300002-10583135-49020102 számú számlára fizetheti be adományát. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!