Sport

2014.12.11. 10:55

Férfiak szoknyában - különleges verseny

Nem mindennapi dobóversenyt tartottak a minap a veszprémi stadionban: a skót felföldi játékokon többek között kőlökésben, vagy skót láncos súlydobásban mérték össze erejüket a szoknyás férfiak.

B. Virág Rita

A felföldi játékok egyik fontos szabálya, hogy a jelentkezőknek a verseny alatt kötelezően skót szoknyát kell viselniük. Senki ne aggódjon, a kockás darabok alatt mindenki viselt egyéb alsóneműt is, nem úgy, mint egykoron a skót harcosok.

A felföldi játékok országos bajnokságán, amelynek utolsó állomása volt a veszprémi, különleges dobószámokban mérte össze erejét a mezőny: 8.4 kilogrammos kőlökésben, 13 kilós Igmándi súlylökésben, majd 25 kilós súlyt kellett magasba dobni, aztán 12.5 kilós skót láncos súlydobás következett, majd a 10 kilós skót kalapácsvetés zárta az erőpróbát.

Az ország minden szegletéből összegyűlt férfiak alaposan kitettek magukért a hűvös időjárásban. Természetesen az indulók között veszprémiek is akadtak, akik nem vallottak szégyent, sőt a sportágban rutinosabb társakat utasítottak maguk mögé.

Mozsdényi Dávid ötödik lett: kőlökésben 11.58 méterig, Igmándi kalapácsban 15.93 méterig, súly magasban 400 centiméterig, láncos súlydobásban 13.40 méterig, míg skót kalapácsban 18.88 méterig jutott. Páli Viktor pedig a hatodik helyet szerezte meg. Eredményei számonként az előbb felsorolt sorrendben: 10.59 m, 15.93 m, -, 11.57 m, 20.14 m.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!