Hírek

2014.12.15. 17:35

Felkészülten várja a telet a városgondnokság

Hivatalosan november 15-ével indult a téli időszámítás, de a mostani enyhe idő miatt december elsejétől rendelték el a hó ügyeletet a Körmendi Városgondnokságnál.

Markó Petra

Azok a munkások, akik a gépeken dolgoznak a hónap elejétől lakáson töltött ügyeletre vannak beosztva. Őket amikor fagyveszély van az utakon vagy amikor esik a hó mozgósítják - tudtuk meg Sövegjártó Zoltántól, a városgondnokság vezetőjétől. Egyelőre még nem kellett bevetésre indulnia a csapatnak, de az eszközök már készen állnak.

A város közterületein a téli utak tisztítását hat géppel végzik, ebből 5 gép hó tolásra és só szórásra a hatodik gép pedig csak tolásra alkalmas, ezt általában kerékpárutak, járdák tisztítására használják, ahol a síkmentesítést kézzel végzik.

Körmendnek van két olyan külső területe, ami a szervezet hatókörén kívül esik és, ahová a gépállomány miatt nem tudnak időbe kijutni: ez Felsőberki és Horvátnádalja. Ott egy megállapodás értelmében összehangolva a városgondnokság munkájával és az ő irányításuk alatt, az utak tisztítását egy külső vállalkozó végzi. Ők akkor indulnak, amikor szólnak nekik, ha ez éjjel fél kettőkor van, akkor éjjel fél kettőkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!