Jégkorong

2014.12.17. 21:10

Ismét kevés volt az előny

Dunaújváros - A magyar junior jégkorong-válogatott a divízió I/B-s világbajnokságon Ukrajna ellen a harmadik meccsén a második vereségét szenvedte el.

Agárdy Csaba

Magyarország - Ukrajna 3-4 (2-1, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Vezette: Tsernyshov (észt), Badyl (fehérorosz), Jucers (lett).

Magyarország: Arany Stipsicz, Láday, Erdély 1 (1), Kocsis (1), Vincze 2 (1) Garat, Szabó K., Szabó D., Keresztúry, Galló Szaller (1), Vokla, Reisz (1), Terbocs, Hamvai Hruby, Egyed, Mazzag, Tóth. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

Ukrajna: Zakharchenko Varyvoda (1), Andreikiv (1), Lyalka, Naida (1), Kuzmyk 1 (1) Grygoryev, Merezhko, Luhovy 1, Boikov (1), Kostyuk Piddubny, Aleksandrov, Radetsky, Vorona, Hrytsenko Savchenko, Bondarenko, Svyshev, Tymchenko 2, Mazur. Szövetségi kapitány: Igor Chibirev.

Pedig milyen jól indult... A magyar válogatott mint ahogy tette az első fordulóban a lengyelek, majd a másodikban a franciák ellen, rögtön kezdeményezően, támadóan lépett fel. Beszorították az ukránokat és ezúttal ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 10. percben Vincze és Erdély góljaival már 2-0-ra vezetett. Ezután azonban a kívülálló számára érthetetlen módon megtört a csapat lendülete. Elsőnek jött, hogy elkezdtek az ukránok is kezdeményezni, ezután csapatunknál egyre több technikai hiba csúszott be a játékba, ami mind a védekezésben, mind a támadásban gondot okozott. Lehet, hogy a technikai hibák következménye, de fokozatosan szétesett a csapat játéka. Az ukránok a 20. percben, igaz, kettős emberelőnyben szépítettek is.

A magyar csapat nagyon jól kezdett a harmadik fordulóban, majd érthetetlen módon fokozatosan szétesett a játéka
Fotó: Zsedrovits Enikő

A második harmadban nemhogy javult volna a mieink játéka, hanem ezen a világbajnokságon először, időnként elképzelés nélkül jégkorongozott. A 37. percben jött el az az idő, amikor az ukránok megtorolták a mieink hibáit: Szoller szó szerint gólpasszt adott Tymchenkónak és máris egyenlítettek az ukránok. Három perc múlva Vincze ismét előnyhöz juttatta csapatát, de azt érezni lehetett, hogy valami nincs rendben, nem igazán megy a játék. Sajnos a befejező harmadra sem javult föl Rich Chernomaz együttesének teljesítménye. Az ukránok az 56. percben egyenlítettek is. Így a magyar válogatott ezen a világbajnokságon már másodszor túlórázott, vagyis jött az ötperces hosszabbítás. Ez ugyanúgy, mint a lengyelek ellen, nem hozott döntést, ezért következtek a büntetőlövések. A lengyelek ellen mi jöttünk ki jól ebből a szerencsejátékból, most viszont az ukránok.

Hiába birtokolta többet a magyar csapat a korongot és lőtt majdnem kétszer annyit kapura, mint ellenfele, ezúttal az eddig megszokottól gyengébb teljesítményt nyújtott.

Ma azonban újabb feladat vár a mieinkre, nem is kicsi: ellenfelük az eddig százszázalékos Kazahsztán lesz. (A kazahok tegnap 3-1-re a franciákat győzték le.) De nem esélytelenek a legjobb juniorjaink, mert eddig bizonyították, nem gyengébbek egyik ellenfelüknél sem. Viszont a sikerhez fegyelmezettebben, ötletesebben kell játszaniuk a ma 16.30 órakor kezdődő mérkőzésen, mint tegnap.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!