Sport

2014.12.18. 12:25

Futballal emlékeztek a bányász társakra

Harmadik alkalommal rendezte meg a városi önkormányzat a Bányász-emlékkupa elnevezésű teremlabdarúgó-tornát.

Kelemen Gábor

A 2012-ben alapított kupával a város megemlékezik a bányász sporttársakról, Zirc sportjának bázisa ugyanis hosszú évtizedeken keresztül a dudari bánya volt. Az esemény időpontja is minden évben a bányászok védőszent-je, Szent Borbála napjához kötődik.

A zirci Reguly általános iskolában megrendezett tornára tizenegy csapat nevezett be, amelyek két csoportban kezdték meg a küzdelmeket. A középdöntőben – ahová a csoportok első három helyezettje jutott – már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a versengés. A hármas döntőbe a zirci kispályás tornákon többször is bizonyító Tequila, a címvédő Veréb FC és Nagyesztergár csapata jutott.

A győztes csapat. Álló sor, balról: Bujtás G., Kacsala, Szöllősi, Répás, Nagy, Hummel. Guggolnak: Simányi, Bujtás A., Uri (Fotó: Kelemen Gábor)

A Veréb megvédte címét, második alkalommal is magasba emelhette a Bányász- emlékkupát. A második helyezett Nagyesztergár lett, míg a harmadik helyen a Tequila zárta a versenyt. Az első három helyezett csapat dísztárgyat, ajándékcsomagot és Zirc város polgármesterének elismerő oklevelét vehette át. Különdíjban részesült a torna gólkirálya, a tizenkét találatot szerző Pálmai Zoltán (Tequila), a legjobb mezőnyjátékosnak választott Jani Zsolt (Nagyesztergár) és a legjobb kapus címet kiérdemlő Uri Péter (Veréb FC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!