Nagykanizsa

2014.12.18. 19:19

Ötszáz lesöpört javaslat

Az országgyűlés elfogadta a 2015-ös költségvetést, és a Magyar Szocialista Párt szerint ezzel Orbán Viktor kormánya ellopta az emberek jövőjét. Sajtótájékoztatón értékelt így csütörtökön az MSZP.

Benedek Bálint

Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője a tájékoztatón elmondta: a költségvetés teljes körűen sarcol, az oktatástól a szociális ellátáson át a foglalkoztatásig. Kiemelte: több fontos kanizsai cél érdekében (útfelújítás, palini fogorvosi rendelő, Bogdán János közösségi ház rekonstrukciója) terjesztett be módosító javaslatot a büdzséhez, ám ezeket egytől egyig elutasították.

Képviselőtársa, Mesterházy Attila hozzáfűzte: a jövő évi költségvetés a megszorításokról és az adóemelésről szól.

– Számos szociális kiadás csökken, ami meghatározza az emberek életét – folytatta a politikus. – Kevesebb pénz jut családi pótlékra és GYES-re, de csökkennek a nyugdíjkiadások, a lakásfenntartás támogatása is. A legsanyarúbb sorsú családokat érinti leginkább rosszul a költségvetés.

Elmondta: a fideszes többség a szocialisták mind az ötszáz módosító javaslatát lesöpörte az asztalról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!