Szentgotthárd

2014.12.20. 14:20

Rászoruló családoknak gyűjtöttek Szentgotthárdon

Szentgotthárd - A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat az előző évek gyakorlatához hasonlóan az idén is karácsonyi adománygyűjtést hirdetett. Soha ennyi segítőkész ember nem sietett a rászorulók megsegítésére.

Bajdó Bettina

Uhor Anita, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat megbízott intézményvezetője elmondta, hogy minden évben meghirdetik az adománygyűjtő akciójukat, de ilyen összefogást még sosem tapasztaltak. A szolgálatukhoz folyamatosan érkeznek az adományok, tartós élelmiszerek, ruhák, iskolai eszközök, játékok. December 13-án Szentgotthárd főterén is gyűjtöttek adományokat, ez is nagy sikerrel zárult. A tapasztalat szerint a felajánlók jó szívvel hozták az adományokat, a szolgálat pedig örömmel juttatja el a családokhoz.

- Nagyon sokan segítettek a gyűjtés szervezésében, lebonyolításában, több szervezet is mellénk állt  - mondja az intézményvezető. – Köszönetet sem tudunk mondani a sok segítségért. Nagyon hálásak vagyunk, hiszen nagyon sok adományozó hozzájárult, hogy a rászoruló emberek karácsonya szebb legyen. Intézményünk az összegyűjtött adományokat már most eljuttatja az ellátási területünkön élő, nehéz élethelyzetben lévő személyeknek, családoknak. Sőt vannak olyanok, akiket be is hívtunk a szolgálathoz, hogy innen vihessék el a csomagokat. Szerencsére idén az adományokból az egész működési területünkön tudunk segíteni, egészen Felsőszölnökig kapnak ajándékot a rászorulók.

Uhor Anita hozzátette: a ruhák és a tartós élelmiszerek egy részét raktározzák a szolgálatnál, hogy a jövő év folyamán krízishelyzetbe kerülő családoknak azonnali segítséget tudjanak nyújtani. Egész évben fogadják a felajánlásokat és önzetlen adományokat annak érdekében, hogy minél több bajba jutott családon tudjanak segíteni.

Az akció mögé állt a Pannon Kapu Kulturális Egyesület is, ők cipősdoboz-akciót hirdettek. Nagyon sok doboz gyűlt össze, ezeket is eljuttatják a szolgálathoz. Szombaton délutánra pedig a turisztikai desztináció menedzsment szövetséggel közösen egy karácsonyfadíszítő versenyt hirdettek az iskolák között. A diákok által feldíszített fák is a rászoruló családokhoz kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!