Hírek

2014.12.22. 09:34

Ünnepi hangulatban adták át Püspökmolnári új faluházát

Bár advent utolsó hétvégéje sokfelé már-már karácsonyt idézett, Püspökmolnári számára nemcsak emiatt lesz emlékezetes a szombati nap. Átadták ugyanis a felújított faluházat, amely a jövőben új köntösben, a közösségépítés és kultúra színtereként várja a helyieket. A karácsonyváró ünnepség pedig ezúttal se maradhatott el, ismét műsorok sokasága várta a falu apraját-nagyját.

Palkó Zsolt

Dolgos, építő kezek munkáját méltató vers, majd polgármesteri köszöntő fogadta a megjelenteket a megújult Püspökmolnári faluházban szombaton délután. Rodler Csaba, a község első embere megköszönte mindazok munkáját, akik a beruházás során bármilyen módon segítették az előrejutást, a közös cél végrehajtását. Kiemelte, nemcsak a nagyterem, hanem a mellékhelyiségek és a klubszoba is megújult, a konyha és az aula kialakítása mellett nyílászárócserére és szigetelésre is sor került. Így a nyáron elkészült önkormányzati épület után egy kívül-belül modernizált, a kor kívánalmainak megfelelő komplexummal gazdagodott.

Rodler Csaba (balra) és V. Németh Zsolt az ünnepélyes átadás közben

Az eseményen beszédet mondott V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára is, aki érdekes párhuzamot vont a karácsonyi várakozás és az átadás között. A falut jól ismerő országgyűlési képviselő szerint az adventi naptár december 20-ra éppen a csodák észrevételének szükségességére hívja fel a figyelmünket. Bár szerinte ezeket Püspökmolnáriban sosem volt nehéz meglátni, most mégis valami egészen újjal gazdagodott ez az összetartó közösség.

A Prinz Gyula Általános Iskola tanulói nemcsak az átadásra, hanem az ezt követő karácsonyváró ünnepségre is műsorral készültek

Horváth Róbert építészmérnök a kivitelező cég képviseletében osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Hangsúlyozta, hogy a beruházás során több nehézség is felmerült, kezdve csapadékos időjárástól a szűk határidőig. Az eredmény viszont magáért beszél, a falu lakossága pedig büszke lehet arra, hogy egy ilyen nagyszerű értékkel gazdagodott.Az iskolások énekét követően az új létesítményt Ghie Marcell és Benedek János áldotta meg, a római katolikus egyház illetve az evangélikus gyülekezet részéről.

Az átadás napjának délelőttjén decemberi napsütésben úszott a felújított faluház

A közös avatóünnepség záróakkordjaként Rodler Csaba és V. Németh Zsolt vágta el az átadást jelképező szalagot, majd a meghívott vendégek állófogadás keretében vették birtokba az újonnan elkészült aulát. Itt Horváth Tamás, Püspökmolnári alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Az elkészült munkát méltatta Kerekes Ferenc Béla a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet referense is, aki kihangsúlyozta: az igazán nagy feladat az lesz, hogy a faluházat élettel, programok sokaságával töltse meg a helyi lakosság.Eközben a nagyteremben igazi karácsonyi hangulat vette át a főszerepet – az ünnepváró délután keretében színpadra léptek a Prinz Gyula Általános Iskola tanulói, a nyugdíjas klub tagjaival kiegészülő templomi énekkarosok, valamint műsorral készültek a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub helyi táncospalántái is.Kora este az udvaron folytatódtak a programok, ahol a nagyérdemű összeállítást tekinthetett meg az elmúlt egy év rendezvényein készült vicces és érdekes fotókból. A sátorban az iskolások kézműves termékeit lehetett megvenni, az éhséget ropogós sült kolbász, a szomjat pedig finom forralt bor oltotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!