Minden idők 10 legjobb zsírégető tippje

A szakértőtől

Szeretnéd megismerni a leghatékonyabb módszereket? Kövesd dr. Gillian McKeith tanácsait!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dr. Gillian McKeith Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb és legszakavatottabb táplálkozási szakértője. Saját klinikájának igazgatójaként és praktizáló orvosként 15 év alatt gyűjtötte össze tapasztalatait az étkezési szokások egészségmegőrző hatásaival kapcsolatosan, az ezek alapján kifejlesztett módszerrel pedig sok ezer étkezési problémával küzdő emberen segített.

Módszere az egészséges táplálkozásra, illetve a minőségi alapanyagok és élelmiszerek felhasználására helyezi a hangsúlyt, továbbá abszolút kerüli az éhezést, sőt, arra buzdít, ne kevesebbet, hanem többet egyél - azonban kizárólag egészséges táplálékokból. Ha valóban a leghatékonyabb és legbiztosabb eredményt nyújtó zsírégető praktikákat szeretnéd alkalmazni, Dr. Gillian tippjeit érdemes bevetned.

1. Igyál rengeteg vizet!

Emésztésed és anyagcseréd megfelelő működése érdekében igyál meg minden nap legalább nyolc pohár vizet az étkezések között, emellett az étkezések előtt 20 vagy 30 perccel is fogyassz el egy nap pohár folyadékot. A vizet helyettesítheted gyógyteával vagy zöldséglevekkel is. A gyümölcslevek fogyasztásakor ügyelj arra, hogy alacsony cukortartalmúak legyenek. Ha a fogyókúra részeként testmozgást is végzel, a napi folyadékfogyasztásodat emeld meg minimum két és fél literre.

2. Elsőként levest!

A főétkezések során előételként mindenképp fogyassz levest. Kutatások bizonyítják, hogy, ha első fogásként levest fogyasztasz, elégedettebben és jóllakottabban fejezed be az étkezést, anélkül, hogy a további fogásokból túl sokat ettél volna. A leves emellett egyfajta folyadékbevitelt is jelent szervezeted számára, így a napi szükséglet fedezéséhez ezzel is hozzájárulhatsz.

3. Egyél az asztalnál!

Ülj asztalhoz, amikor eljön az étkezés ideje. Ha megadod a módját napi étkezéseidnek, sokkal lassabban, komótosabban eszel majd, és a teltségérzetet is hamarabb érzékeled, így könnyebben abbahagyod az evést, tehát nem eszed túl magad. Evés közben csak az ételre és a kellemes ízekre koncentrálj, emellett mindig ülj egyenes háttal, ezzel is segítheted a megfelelő emésztést.

4. Reggelizz úgy, mint egy király!

A közismert bölcselet, miszerint reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus, a mai napig megállja a helyét. Reggelid tartalmazza a legtáplálóbb alapanyagokat, az ebéd legyen mindig egy kicsit könnyebb, a vacsora pedig a legkönnyebben emészthető táplálék.

5. Vacsorázz korán!

A vacsora elfogyasztásának időpontja lehetőleg este 6 és 7 óra közé essen - ennél később már ne egyél. Ha mégis nagyon vágynál valamiféle nassolnivalóra, fogyassz vízbe áztatott mandulát - az áztatás során csökken a magvak zsírtartalma, így nyugodt szívvel eszegetheted.

6. Egyél mindig ugyanabban az időben!

Próbálj rendszert vinni étkezéseidbe, fogyaszd minden nap ugyanabban az időpontban a reggelit, az ebédet és a vacsorát.

A rendszertelen étkezés ugyanis nemcsak egészségtelen, de testsúlyodat is gyarapíthatja. Ha hosszú ideig nem eszel semmit, és üresen hagyod gyomrodat, az emésztőenzimek termelődése lelassul, anyagcseréd működésében zavar keletkezhet, emellett vércukorszinted is leesik.

7. Bújj ágyba minél előbb!

Próbáld úgy intézni napi teendőidet, hogy korán lefeküdhess. A legkésőbbi időpont este fél 11 legyen, ugyanis 11 és éjjel 2 óra között végzi szervezeted a méregtelenítési folyamatokat, ha pedig nyugalmi állapotban van, megkönnyíted a dolgát, és több méreganyagoktól szabadulhatsz meg.

8. A nassolás is lehet jó

A nassolással biztosíthatod vércukorszinted egyensúlyát. A nagy étkezések között elfogyaszthatsz néhány egészséges falatot, például zöldségeket, gyümölcsöket. Segítségükkel felpörgeted anyagcserédet, azzal együtt pedig a zsírégetés intenzitását is megnövelheted.

9. Mozogj sokat!

Szabadulj meg lustaságodtól, és tartsd magad mozgásban egész nap. Ne használd autódat, illetve a tömegközlekedési eszközöket, helyettük sétálj nagyokat. Ha nincs időd a napi fél óra mozgás beiktatására, a lépcsőzés, illetve az intenzív gyaloglás is sokat segít.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

10. Ne vásárolj éhesen!

Ha éhesen, korgó gyomorral indulsz neki a bevásárlásnak, számos olyan dolog is bekerülhet a kosaradba, mely nemcsak felesleges, de egészségtelen is. Mindig egyél egy keveset, mielőtt vásárolni indulsz, illetve írj listát, és tartsd magad szigorúan ahhoz.

OLVASD EL EZT IS!

sparga
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

5 kiló mínusz éhezés nélkül - Tartható, zsírbontó diéta

pita
  • diétakörkép
  • villámdiéták

4 intenzív, de könnyű villámdiéta

Ezt is szeretjük