Foci

2014.12.29. 11:20

Élvonalbeli játékosok is pályára léptek a Szilveszter-kupán

Alsóörs - Remek csapatokat, sok gólt, magas színvonalat, volt és jelenlegi NB I-es játékosokat vonultatott fel a VIII. Szilveszter-kupa teremlabdarúgó torna. Az egyik esélyes nyert, a Győri ETO válogatott hátvédje lett a legjobb játékos.

Horváth Gábor

Rekordlétszámú mezőny, 30 csapat vágott idén neki a Szilveszter-kupa küzdelmeinek. A hagyományos évvégi teremtornát nyolcadik alkalommal rendezték meg, az alsóörsi sportcsarnok idén adott másodszorra otthont a közkedvelt eseménynek.

- A helyi együttesek mellett neveztek csapatok többek között Budapestről, Celldömölkről, Győrből és Szombathelyről is. Szerencsére a kedvezőtlen időjárás senkit sem akadályozott, mindenki megérkezett - nyilatkozta a Naplónak Schmidmajer Árpád.

A kétnapos kupa főszervezője elmondta: nyitásként öt négyes és két ötös csoportban folytak körmérkőzések. Ezt követően a négyes csoportok első kettő, illetve az ötös csoportok első három helyezettje jutott az egyenes kieséses szakaszba, majd ott a nyolcaddöntőket, negyeddöntőket, elődöntőket játszották le a csapatok. Ezután a helyosztók következtek.

- Több volt, vagy jelenlegi élvonalbeli és korosztályos nagypályás, illetve futsal válogatott játékos is részt vett a tornán. A szinte végig telt ház előtt lejátszott mérkőzéseken a nézők remekül szórakoztak. A találkozók sportszerűek voltak, ami annak is köszönhető, hogy minden összecsapáson két játékvezető működött közre. A hangulat fokozása érdekében felléptek az Angel Cheerleaders táncosai, akik nagy sikert arattak.

A kupa egyik NB I-es résztvevője a Haladás profija, a veszprémi nevelésű Iszlai Bence volt
Fotó: Penovác Károly

A torna bírái Görög Imre, Lukács István, Nagy Zoltán, Rogácsi Balázs, Csizmadia Zsolt, Babos Tibor, valamint Török Gyula voltak. A küzdelem igencsak izgalmasan alakult, a találkozók kemény, férfias csatákban, sokszor büntetőkkel dőltek el. A kupát az egyik esélyes, a veszprémi Szeddki FC hódította el. A nyolcad és a negyeddöntőben is büntetőkkel továbbjutó végső győztes a fináléban a Bakony FC-t fektette két vállra.

Az első négy helyezett és a legjobb játékosok értékes díjazásban részesültek, de egy csapat sem ment haza üres kézzel.

Az összesen 181 találatot hozó kupa tehát remekül sikerült, a résztvevők egyöntetű véleménye szerint az idei volt az eddigi legszínvonalasabb rendezvény.

Eredmények, nyolcaddöntők: Bakony FC Ajka -Áramütöttek Celldömölk 3:0, Pancserek Csopak -Ada Bau 1:0, Dropli Pönge 2:0, Best Off Dudar- Egy Gólt SE 2:2 büntetőkkel 4:3, Irsai Olivér és barátai Budapest -Tequila Zirc 1:0, Mágusok Ajka- Oktán Veszprémvarsány 1:1 büntetőkkel 2:1, Atom Anti- Kertai Autójavító 2:0, Szeddki FC -Helsa Balatonfüred 0:0 büntetőkkel 3:2. Negyeddöntők: Bakony FC- Pancserek 4:0, Mágusok -Dropli 0:0, büntetőkkel 2:1, Irsai Olivér -Atom Anti 1:1 büntetőkkel 3:2, Szeddki -Best Off 1:1 büntetőkkel: 2:1. Elődöntők: Bakony FC -Irsai Olivér 0:0, büntetőkkel 4:3, Szeddki -Mágusok 2:0. A 3. helyért: Mágusok -Irsai Olivér 4:4 büntetőkkel: 3:2.

A döntőben: Szeddki -Bakony FC 4:2.

Különdíjak, legjobb kapus: Kiss Gábor (Szeddki FC), gólkirály: Simon László (Mágusok), legjobb játékos: Lang Ádám (Szeddki), legjobb utánpótlás korú (U21) játékos: Kalmár Adrián (Irsai Olivér, legjobb senior (35 felett) korú játékos: Pernesz Zoltán Bakony FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!