Hírek

2014.12.30. 16:50

Elűzhetjük az ártó szellemeket

A babona szerint szilveszterkor a hangoskodás és a tűz elűzi az ártó szellemeket. A megye szállodáiban: lesz zene, tűzijáték és éjjeli fürdőzés is.

Bajdó Bettina

A sárvári fürdőben medencepartival várják az érdeklődőket tudtuk meg Kovács Anita értékesítési munkatárstól. Azt ígérte, idén minden korosztály megtalálja a kedvére való kikapcsolódási lehetőséget. Az idei évben már két helyszínen rendeznek mulatságot. Beüzemelik a családi élményfürdőt, itt tartanak szilveszteri partit a gyerekeknek. Újdonságként idén habparti lesz a hullámmedencében, valamint a csúszdák egészen éjjel két óráig üzemelnek. Hozzátette: a gyógyfürdőben hajnali négyig tart majd a mulatság, lesz retro diszkó, továbbá Südi Iringó és táncosai gondoskodnak a jó hangulatról. Éjfél után a sztárvendég Wolf Kati lesz majd. Szilveszterkor is nagyon népszerű a szaunázás, így ezt a részlegüket ugyancsak hajnali háromig lehet igénybe venni.

Az egyik büki hotelben már tegnap előszilveszteri vacsorával kedveskedtek a vendégeknek. Egresits Georgina marketingvezető elmondta, hogy a jól bevált sémánál maradtak, olyan programokat állítottak össze, amelyek az előző években is elnyerték a vendégeik tetszését. Ma délben forralt boros ebéddel, pecsenyekolbásszal, házi kenyérrel és helyi muzsikaszóval lepik meg a vendégeket. Az ünnepi vacsora este fél hétkor kezdődik, nem sokkal később Takács Nikolas varázsolja el hangjával a bulizókat. Idén szilveszteri tűzijátékos óriástortát is sütnek, de lesz tűzijáték éjfél után a szálloda előtt is. A marketingvezető elárulta, karácsonykor és az ünnepek között több celeb (sportoló, színész) megfordult náluk, azt azonban, hogy a szilvesztert tölti-e náluk ismert ember, nem árulhatta el. Annyit elmondott, hogy idén sok külsős vendégük lesz, a zenéről pedig egy budapesti, héttagú zenekar gondoskodik majd. Az újév első napján sem feledkeznek meg a vendégeikről, lesz újévi vacsora, valamint éjszakai fürdőzés, megtisztulás a szálloda wellness-részlegében.

Az egyik szombathelyi szállodában bőséges svédasztallal, korlátlan italfogyasztással kedveskednek a vendégeknek.

Kulcsár Edit ügyvezető igazgató elmondta, hogy lesz hastáncbemutató, a zenéről pedig egy DJ gondoskodik, aki nemcsak napjaink slágereivel, hanem az 1980-as és 1990-es évek dallamaival is szórakoztatja a vendégeket.

A szilveszteri partira még van néhány szabad hely, de már csak korlátozott számban. Idén azokra is gondoltak, akik otthon szeretnének koccintani a családdal, vagy a Fő téren köszöntenék az újesztendőt, ők is betérhetnek a szállodába, és bulizhatnak egyet.

Bár egyre kevesebb hisznek a babonákban, azért nem árt néhány jó tanácsot megfogadni a 2015-ös évre. Azt mondják, semmiféleképpen ne együnk csirkét. Elődeink ugyanis úgy tartották, ha újév napján baromfit fogyasztunk, az egész évre elkaparja a szerencsét, a pulyka ráadásul haragot is hoz a házhoz. A halat sem árt hanyagolni, hiszen elúszik vele együtt a szerencsénk is. Az újévben a malac hozza a szerencsét, mivel előtúrja azt. A népi megfigyelés úgy tartja, hogy újév napján, ha férfi lép be a lakásba, ő hozza, ha nő, akkor ő elviszi a szerencsét. Szintén peches esztendőre számíthat az, aki kiviszi a szemetet vagy bármit a házból. Ha azt szeretnénk, hogy pénz álljon a házhoz az új évben, együnk lencsét, babot, borsót, hiszen ezek szimbolikus jelentésükkel hozzák a bőséget.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!