Sport

2014.12.30. 21:01

Győzelem büntetőkkel - Somogyi Balázs rávezetése jelentett két pontot

A jégkorong MOL Ligában tegnap a Dab.Docler az Újpest vendége volt. Az Acélbikák büntetők után nyertek.

Agárdy Csaba

Újpesti TE -  Dab.Docler  : 2-3 büntetők után (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Újpesti Jégcsarnok, 300 néző. Vezette: Kincses, Halassy, Muzsik, Kis-Király.

Újpesti TE: Pleszkán Hegyi Á. Z., Durak (1), Mihalik, Tapio 1, Elomo (1) Lindgren, Kiss D., Coleman, Turbucz, Csanyi Garbacz, Sommer, Reiter, Dömötör, Tóth 1 Zalavári. Edző: Szilassy Zoltán.

DAB: Kalnins Hruby, Martine, Galanisz 1, Azari (1), Szappanos (1) Pozsgai, Hüffner, Eskelinen 1, Somogyi 1, Gröschl Nagy R., Mestyán (1), Szepessy M., Papp V., Peterdi (1) Erdélyi, Kovács, Magosi, Léránt. Edző: Donald MacLean.

Nagyon kemény összecsapásra számítok, úgy gondolom, az Újpestet nehéz legyőzni hazai pályán. Ezt Donald MacLean, a dunaújvárosiak vezetőedzője nyilatkozta a tegnapi mérkőzést megelőzően. Az eredményt tekintve azt mondhatjuk: igaza volt a kanadai szakembernek.

Galanisz Nikandrosz (88) szerezte a Dunaújvárosi Acélbikák egyenlítő gólját Újpesten

Az első harmad gólnélküli , de élvezetes játékot hozott, mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek. Nem kezdődött viszont jól az Acélbikák számára a második húsz perc, hiszen az újpestiek két finn légiósának Elemónak és Tapiónak az összjátéka után a játékrész ötödik percében megszerezték a vezetést. a dunaújvárosiak ebben a harmadban inkább csak védekeztek, de a kapus Kalnins, mint ebben a szezonban már annyiszor a helyén volt. A befejező felvonásban ismét az ötödik percben szerzett gólt a hazai csapat, de egy perc múlva a DAB finnje, Eskelinen is betalált. Újabb négy perc múlva Galanisz egyenlített (2-2), és ez maradt a végeredmény.

Az ötperces hosszabbítás sem döntött, nem úgy mint Somogyi, aki a hetedik körben nem hibázott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!