Kosárlabda

2015.01.01. 10:39

Jászberényben kellene nyerni a TLI-Alba Fehérvárnak

Az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság 14. fordulójában szombaton 18 órakor a TLI-Alba Fehérvár csapatára Jászberényben a JKSE ellen vár újabb komoly erőpróba.

Káldor András

Az ünnepeket is beszámítva több mint két hete volt a TLI-Alba Fehérvár csapatának az újabb erőgyűjtésre, hiszen a hétvégén már visszatér a bajnokság a régi kerékvágásába, az alapszakasz második fele indul, és innentől heti egy-két alkalommal kell a kék-fehéreknek pályára lépniük. Idegenben, a Jászberényi KSE otthonában kezdik meg menetelésüket Székely Norbert vezetőedző tanítványai, és bizony nagy valószínűséggel nem vár rájuk könnyű feladat ezen a találkozón. Ráadásul a fehérváriaknál több változás is történt a Falco KC elleni vereség óta, hiszen a TLI Alba Fehérvár szakmai stábja az egyesület vezetésével egyetértésben úgy döntött, hogy megválik két légiósától. Az amerikai Cleveland Melvinnel szinte közvetlenül ezután bontottak szerződést, míg a szintén nyáron érkezett Dalibor Djapával egy héttel később állapodtak meg, amely szerint a szerb center sem erősíti a folytatásban a fehérvári együttest. Természetesen a szakmai stáb azon dolgozik, hogy rövidesen megfelelő, külföldi játékost találjon a megüresedett helyekre. Más kérdés azonban, hogy a klub a szezonban magyarként számított volna Djapára, de honosítására belátható időn belül nem volt esélyük

A bajnokság első fordulójában 104-85-re legyőzte jászság fővárosának együttesét a fehérvári gárda a Vodafone Sportcentrumban, és ezen az összecsapáson az előbb említett két játékos összesen 33 pontot ért el. Ez volt a korábbi szakvezető Marcel Tenter bemutatkozó meccse, ám a nagyarányú siker ellenére, mint emlékezhetünk korántsem volt elégedett a román mester. - Beszéltünk arról, hogy kintről eredményes a Jászberény, ennek ellenére nem voltunk kellőképpen agresszívak, amikor kellett volna. Egyszerűen megengedhetetlen, hogy 17 hárompontos kosarat kapjunk. – értékelt a találkozó után. Kétségtelenül igaza volt, mert a JKSE csapatának egyik fő fegyvere, hogy a hárompontos vonalon kívülről eredményesek, és majd legfőképp erre kell figyelnie a csapatnak szombaton este is. Az igaz, hogy a berényiek alapcsapatából kisebb-nagyobb sérülés miatt szinte minden héten kidőlt valaki, és Bencze Tamásnak például november végén jóformán alig volt hadra fogható játékosa. Az egykor az Albában pattogtató Soós Gábor térdében egy edzésen az elülső keresztszalag elszakadt, így ő csupán jó esetben a bajnokság végére térhet vissza társai közé, de a Fehérváron 28 pontig jutó az amerikai irányító Dustin Ware is több mint egy hónapig nem lépett parkettre combizom szakadása miatt, majd ismét megsérült a Szeged elleni meccsen. Hiányukat azonban a legutóbbi fordulóban nem érzékelte a csapat, mivel közvetlen riválisuk, a Marso Nyíregyháza KK otthonában is nyerni tudtak. Itt is az döntött, hogy jól dobták a hármasokat, nem kevesebb, mint 19 triplájuk talált utat ellenfelük kosarába.

A fehérváriak a pontvadászat első köre után ötvenszázalékos mérleggel, hat győzelem mellett hat vereséggel a 7. helyen várják a folytatást. Főleg az idegenbeli teljesítményükön kellene javítaniuk, hiszen hat meccsből ötször hagyták el vesztesen a pályát, és csupán a Naturtex-SZTE-Szedeák otthonában tudtak nyerni.

Jó lenne, ha ez a negatív sorozatot most, az év első meccsén megszakítanák Simon Balázsék!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!