Lóerő

2015.01.01. 18:00

Ők az ország legjobb versenyzői

Csúcstartó bajnokkal, csaknem félezer nevezővel, extrém előzésekkel és izgalmas futamokkal zárult az év végén a Carrera Challenge Tour 2014.

Szabó Zoltán

Magyarország legprofibb slot car versenyzői küzdöttek meg egymással. A felnőtt kategória győztese a tavalyi senior nyertes, Tóth Antal lett, aki jövőre a németországi világbajnokságon képviseli hazánkat, a Carrera World Championship nemzetközi mezőnyében. Az alma nem esett messze a fájától, ugyanis fia, Tóth Benjámin végzett az első korcsoport élén.

A döntőben a csaknem ötszáz nevező közül a legjobbak ragadtak távirányítót és vívtak ádáz küzdelmet három korcsoportban egymással az élethű versenyautók segítségével. A végeredmények bizonyítják az 1960-as években alapított világhírű márka Autósport otthon mottóját, hogy ez a játék könnyen szenvedélyünkké válhat, akár sportszerűen is űzhetjük. A jó hangulatú verseny rengeteg érdeklődőt vonzott, még a lányokat is lenyűgözték a profi versenyzők bravúrjai. Az esemény házigazdájával, Winkler Róberttel együtt szurkolt
Kolovratnik Krisztián és kisfia is, aki már most óriási rajongója a sportágnak, jövőre talán már versenyzőként vesz részt a bajnokságon.

A legjobbak az 1. korcsoportban (7-12 évesek): első lett Tóth Benjamin, a második Pintér Ádám. a harmadik Hajagos Márk. A második korcsoport dobogósai (13-17 évesek): nyert Kurucz Bence, a második Héregi Péter, harmadik Hajagos Dávid. A harmadik korcsoportban, a felnőtteknél Tóth Antal mögött, Kaizer Gábor, illetve Bereczki Tamás végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!