Kosárlabda

2015.01.04. 16:16

Utánpótlás kosárlabda-válogatottak vasiakkal

Alakulnak a fiú korosztályos válogatottak – több helyen cserélődtek a szakvezetők és a játékosok is.

Horváth Erika

Szeptember végén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége döntött a 2014/2015-ös utánpótlás-válogatottak vezetőedzőiről. A fiúknál a legnagyobb változás, hogy a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia vezetője, az MKOSZ szakmai bizottsága utánpótlás szekciójának vezetője, Váradi Attila az U20-as helyett az U16-os korosztálynál folytatja a munkát; segítője felesége Váradiné Szarka Ildikó, illetve a Vasas kosársulijában dolgozó Bosnyák Jácint. Az U20-as válogatottat Pór Péter irányítja. A tavalyi U16-osoknál dolgozó team feljebb lépett, Ferenczi Tamás az U18-asokat vezeti Horváth Imre és a körmendi Érsek István segítik munkáját.

A szombathelyi Váradi Attila most az U16-os válogatottat irányítja, egyik segítője felesége, Váradiné Szarka Ildikó. Fotó: Kiss Teodóra/archív

Voltak már és természetesen lesznek is összetartásai a válogatottaknak, hiszen mindhárom csapatra B divíziós Európa-bajnokság vár a nyáron. A bő keretekben vasi játékosok is készülnek.

Az U20-asok hazai környezetben, Székesfehérváron játszhatnak az Eb-n július 9–19. között. Öt Falco-játékos van a keretben: Bazsó Brúnó, Váradi Benedek, Perl Zoltán, Hódi Patrik és Bagó Martin.

Az U18-as Eb Ausztriában lesz július 23-ától auguszus 2-áig. A Falcóból Zrínyi Viktor és Durázi Krisztofer, a Körmendi Törpördögöktől Márton Ádám és Doktor Péter kerettag.

Az U16-os B divíziós Eb-t Szófiában rendezik augusztus 8–16. között; három vasi kosarast hívtak be az eddigi felkészülésekre, a falcós Kiss Mihályt, illetve két körmendit, Zsebe Mátét és Oroszi Bencét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!