Jégkorong

2015.01.04. 16:06

A Bikák bravúros talpraállása

Dunaújváros – Izgalmas mérkőzésen nyert szombat este hazai pályán a Dab.Docler jégkorong csapata a MOL Ligában a Brassó ellen. Az Acélbikák hatalmas akarattal játszottak, és két gólos hátrány után szerezték meg a győzelmet.

Agárdy Csaba

Dab.Docler – Brassó 5-4 (1-0, 0-3, 3-1, 0-0, 1-0) szétlövés után

Dunaújváros, 800 néző. Vezette: Kincses, Halassy, Somos, Kiss-Király.

DAB: Kalnins – Hruby, Martine 1, Galanisz, Azari 1 (1), Szappanos (2) – Pozsgai 1 (1), Hüffner 1 (1), Eskelinen, Gröschl, Somogyi 1 – Nagy R., Mestyán (1), Peterdi, Papp V., Szepessy M. – Erdélyi, Léránt, Magosi E., Kovács V. L. Edző: Donald MacLean.

Brassó: Polc – Filip, Obsut (1), Fodor, Saluga, Klouda – János, Hietamaki, Molnár ZS. 1 (2), Mihály Á. 1 (1), Virág Cs. (1) – Imecs, Nagy Cs. 1 (1), Antal Zs., Petres (1), Zsók 1 – Bálint, Márton, Mátyás. Edző: Jerry Bjorn AnderssonKiállítások: 14, ill. 10 perc

Az első harmad egyértelműen a dunaújváosiaké volt, de ez csak egy gólban mutatkozott meg, amit a 11. percben a DAB kanadai légiósa, Martine szerzett.

A második játékrész nem úgy alakult, ahogy azt az Acélbikák elképzelték. Martine kétszer is kettő plusz két perc kiállítást kapott, és ezidő alatt a vendégek kétgólos előnyhöz jutottak (1-3). (Az biztos, a játékvezetők nem voltak népszerűek a lelátón, de a bírók édesanyjuk sem.) A harmad hajrájában egyre-mársa alakította ki a nagy helyzeteket a DAB, de Polc a helyén volt. Pedig nagyon kellett volna egy gól a harmadik húsz perc előtt, mert félő volt, hogy, a fegyelmezetten védekező Brassónak nm tud három gólt lőni a DAB. De tudott.

Az Acélbikák egy pillanatra sem adták fel. A végig rmekül játszó Pozsgi hozta vissza a reményt (2-3). Igaz, hat perc múlva ismét elúszni látzottak a dolgok, mivel MIhály betalált, az amúg jól védő Kalnins kapujába (2-4). De a Bikák szívei a helyükön voltak Hüffner és a szintén kiválóan jégkorongozó Azari Zsoci jóvoltából egyenlített a DAB. Jöhetett az ötperces hirtelenhalál. Dönés nm született, pedig felűnő volt, hog milyen erőnléi fölényben játszanak a dunaújvárosiak. Következett a szétlövés: a brassóiak egyszer sem találtak be, míg Somogyi eredményes volt. Így Soma kedd után, amikor Újpesten döntött a rávezetéskor, ismét nyerőembernek bizonyult.

Donald MacLean: – Nagyon örülök a harmadik harmadban mutatott játéknak, hogy ilyen mélyről vissza tudtunk jönni. Egyenlő létszám mellett jobbak voltunk, sajnos a középső játékrészben nem sokat voltunk így. Janis jó munkát végzett hátul és végre az előnyös sorok is jól dolgoztak. A legfontosabb, hogy két gólos hátrányból álltunk fel másodjára a harmadik harmadban.

Jerry Anderson: – Egy megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. Szén-monoxid szivárgás miatt meghatározatlan időre bezár a Pesterzsébeti Jégcsarnok, így elmaradt a vasárnap esti vasárnapi FTC – Dab.Docler találkozó. A Pesterzsébeti Jégcsarnokot szombaton bezárták, miután kiderült az MTK – KMH U14-es meccs után, hogy szivárog a szén-monoxid. Körülbelül negyven gyerek, a játékvezetők, edzők, zsűri került kórházba szén-monoxid mérgezéssel. A szén-monoxid a kompresszorházból szivárog, ezért minden gépet le kell állítani a csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!