Sárvár

2015.01.04. 18:15

Szobrokhoz ágyú

Sárvár - Túri Török Tibor szobrászművész alkotásait leplezték le vasárnap a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében, a város pedig egy új ágyúval gazdagodott.

Cseszkó Tamás

A Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület és a Nádasdy Ferenc Bandérium hangulatos ünnepséggel indította az évet vasárnap. A Nádasdy Tamás, Kanizsai Orsolya, Nádasdy Ferenc, az „erős Fekete Bég" – szobrokat Túri Török Tibor szobrászművész készítette, ezeket mostantól a nagyközönség is láthatja a várban. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere a megnyitón elmondta, hogy ezek a szobrok utat jelölnek mindannyiunknak. – Néha vissza kell néznünk a múltba, és abból kell erőt merítenünk – fogalmazott az alpolgármester, kiemelve, hogy a mindennapokban mi is történelmet írunk, és az idő távlatában majd kiderül, hogy jól vagy rosszul szerepeltünk-e.

Balról jobbra: Szabó Krisztián, a Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület elnöke, Túri Török Tibor szobrászművész, Máhr Tivadar, Sárvár Város Alpolgármestere, Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója látható. Fotó: Cseh Gábor

– Bátran és büszkén valljuk, hogy Sárvár a Nádasdyak hagyatéka – hangzott el. Fülöp Csilla, Kóta Pál valamint Juhász Balázs zenés műsorral tették feledhetetlenebbé a megnyitót, majd kiderült, a hagyományőrzők még egy meglepetéssel készültek. Szabó Krisztián, a Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület képviseletében elmondta: tudomásunkra jutott, hogy Bozsokon van egy ágyú, ám mivel az nem alkalmas a bandérium eszköztárának fejlesztésére, úgy döntöttek, a városnak ajándékozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!