Sport

2015.01.04. 18:39

Kiemelkedő évet zárt az Acro Dance

Balatonfüred - Első alkalommal szerepelt nemzetközi porondon az Acro Dance Akrobatikus Rock and Roll SE High Five elnevezésű formációja, ráadásul óriási sikerrel. Most nyugodtabb időszak következik a klub életében. Évértékelésünk.

B. Virág Rita

Az elmúlt év rengeteg munkát, ugyanakkor kiemelkedő sikereket hozott az Acro Dance SE számára. Az egyesület tizenöt csapattal vett részt az esztendő során a különböző versenyeken: egy világkupa, egy nemzetek közötti, négy országos és négy területi megméretésen mutathatták meg tudásukat a különböző korosztályos formációk. Ezeken összesen kilenc arany-, tizenegy ezüst-, valamint tíz bronzérem került a vitrinbe, így az egylet országos szinten is az egyik legeredményesebb táncklub volt, sőt, Nyugat-Magyarországon a számtalan rivális között az éremtáblázat első helyét foglalhatta el.

Tromlerné Rusz Rita, az Acro Dance ügyvezetője elmondta, a sok érem mellett rengeteg kiváló döntős eredmény is született az év során. Komoly fegyvertény, hogy a bajnokságokon szereplő formációk többsége mindannyiszor egyenes ágon kvalifikálta magát a finálékba. Nem szóltunk még az év egyik legfényesebb produkciójáról: a kitartó munkának és a szakértő felkészítésnek köszönhetően a High Five nevet kapó lányformáció kiharcolta a részvételt a lengyelországi világkupára, ahol a nagyszerű ötödik helyen végzett. A siker rangját emeli, hogy a csapat először szerepelt nívós nemzetközi viadalon, ahol több esélyesként emlegetett társaságot is maguk mögé utasítottak. A junior alakulat számára az idény az országos bajnokságon elért harmadik hellyel lett teljes. A versenyszezon egyelőre véget ért a sportolók számára, de a munkával természetesen nem álltak le. Az elmúlt év utolsó rendezvényén, a XVIII. Acro Dance Karácsonyon az utánpótlás korú táncosok mérték össze tudásukat, a rutinos versenyzők pedig bemutatókkal emelték az esemény rangját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!