Fehérvár AV19

2015.01.04. 18:53

A Fehérvár a Dornbirn, majd a Bozen vendége lesz

Székesfehérvár – Hétfőn a Dornbirn, kedden a Bozen vendége lesz a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL-ben. Az Ördögök szeretnének minél több ponttal hazatérni a távoli túráról.

Bobory Balázs

Fotó: Molnár Artúr

Az utóbbi két mérkőzés produkciója alapján remek esélye van a fehérváriaknak, hogy idegenben, akár 24 órán belül kétszer is eredményesek legyenek. Rob Pallin legénysége az előző esztendő utolsó mérkőzésén a listavezető Red Bull Salzburgot győzte le, majd január elsején az Olimpija Ljubljanát ütötte ki hazai környezetben. A versenyfutás hatalmas a legjobb hat közé kerülésért, sűrű a mezőny, minden megszerzett pont aranyat érhet az utolsó tíz fordulóban.Bár a Volán hétfői vendéglátója, a Dornbirn elég messze van a rájátszást érő első hat helytől, azért nagyon kell vigyázni a Bulldogokkal.

– Az ellenfelünk támadójátéka sokat javult minőségben Luciano Aquino érkezésével. A Dornbirn hazai jégen erős, mind a négy sorunktól jó játék kell, hogy eredményesek legyünk – mondta a fehérváriak mestere.Az osztrákok nincsenek jó passzban, legutóbbi három mérkőzésüket elvesztették, és folyamatosan csúsznak vissza a tabellán, így most be akarják bizonyítani, hogy többet tudnak annál, mint amit mutatnak.

– Ha nem lősz gólt, nem tudsz meccset nyerni – fogalmazta meg az örökérvényű igazságot Dave MacQueen, a Dornbirn vezetőedzője ezzel s utalva arra, mi manapság csapatának legnagyobb problémája a ligában. A két csapat ebben a szezonban már kétszer találkozott, mindkétszer a fehérváriak örülhettek a végső dudaszó pillanatában. Az első randevún hosszabbítás után nyert a Volán 4-3-ra, majd a Raktár utcában ugyanilyen arányú hazai siker született, csak a rendes játékidőben. A kék-fehérek a statisztikai mutatókban is jobbak, amíg a Volán 23,08%-át használja ki emberelőnyeinek, addig a Dornbirnnál ez az adat 20,36%.

Emberhátrányos védekezése is hatékonyabb az Ördögöknek, akik 76,64%-ban kerülik el a kapott gólokat kevesebb létszámnál, a Dornbirnnál 74,34% ez a mutató. A kapusok versenyében azóta billen a Fehérvár AV19 felé a mérleg, mióta Christian Engstrand megérkezett. A svéd hálóőr eddigi mérkőzésein 93,28% hatékonysággal tevékenykedett a ketrec előtt, dornbirni kollégájának sem rossz a statisztikája, Nathan Lawsonnak 90,83%-ban vldi a lövéseket. Szóval a hazai pálya előnyén kívül előzetesen minden a Volán sikere mellett szól, el kell kerülni a kellemetlen meglepetést.

Jó lenne hétfőn begyűjteni a pontokat, hogy a keddi, Bozen elleni összecsapáson jókora önbizalomfröccsel léphessenek pályára Benk Andrásék. Bizony, az olaszországi együttes még vérmes reményeket táplál, hogy valahogy befurakodjon az alapszakasz végére az első hat közé, és egyik elsőszámú üldözője a jelenleg ötödik helyezett Fehérvárnak is. A bajnoki címvédő már nem az a csapat, amely egy éve végig verte az EBEL-t, de a nyári nagy jövés-menést követően sikerült ütőképes csapatot kialakítani Dél-Tirolban. A Bozen a hétfői játéknap előtt három pont mínuszban várta a két fordulót a Volánnal szemben, amely nem lenne baj, ha megmaradna a két összecsapás után is. A hosszú hajrá tehát elkezdődött, a Fehérvárnak távol az otthontól kell megkezdenie álmai megvalósításához a pontok begyűjtését. Mindent bele, Srácok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!