Rendőrségi

2015.01.05. 08:56

Lejár a határidő – Vissza kell vinni a fel nem használt pirotechnikai termékeket!

Szilveszterkor országszerte tűzijátékokkal búcsúztatták az óévet és köszöntötték az új esztendőt. Az ünnep elmúltával azonban nem szabad elfelejtkezni a határidőkről, és vissza kell juttatni az eladóhoz a fel nem használt pirotechnikai eszközöket!

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a megvásárolt pirotechnikai termékek, tűzijátékok, rakéták engedély nélküli felhasználására 2015. január 1-jén 06.00 óráig volt lehetőség.

A fel nem használt pirotechnikai termékeket az állampolgárok 2015. január 5-éig birtokolhatják, illetve tárolhatják, és ezen időpontig kötelesek a vásárlás helyére visszaszállítani, a forgalmazó pedig köteles az árut térítésmentesen, plusz költség felszámítása nélkül visszavenni!

Ne feledjék, hogy aki a felhasználásra, tárolásra, birtoklásra vonatkozó szabályokat megszegi, szabálysértést követ el, ezért pénzbírsággal sújtható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!