Várpalota

2015.01.05. 10:56

Cintányéros, cudar világ - Teltházas gálaesttel nyitották az új évet Várpalotán

Musical és operett slágerekkel köszöntötték az új évet a Cintányéros, cudar világ című teltházas gálaesten az elmúlt hétvégén a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

Szabó Péter Dániel

Nem túlzás állítani, egy gombostűt sem lehetett leejteni szombat este a várpalotai művelődési központ színháztermében. Akkor volt az érdeklődés a produkció iránt, hogy pótszékeket is be kellett vinniük a szervezőknek, így közel ötszázan élvezhették a kétórás gálaestet.  – Nem titkoltan hagyományteremtő céllal szerveztük meg a könnyed, zenés évköszöntő programot, ám előzetesen remélni sem mertük, hogy ilyen sokan kíváncsiak lesznek az előadásra. Ilyen érdeklődés után bátran tervezhetünk a jövő évre is – mondta el lapunknak a nyitány előtt Pappné Csővári Zsófia, a Thury-Vár Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Mielőtt az énekeseké lett volna a főszerep, a házigazda Várpalota nevében Simon Ágnes önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, s fejezte ki reményét, hogy az év során több, hasonló sikerű produkciót is a városban láthat majd a közönség.

Ezt követően az énekeseké volt a főszerep. A két felvonásos est első felében közismert musical és popslágerek csendültek fel, mint a Godspell Boldogság duettje, a Jégvarázs népszerű betétdalai, de a Frank Sinatra által sikerre vitt New York, New York sem hiányozhatott a felhozatalból. Utóbbit az országos hírű énekesnő, Falusi Mariann adta elő, aki visszatérő vendégnek számít Várpalotán. Mellette színpadra léptek még az Budapesti Operettszínház művészei, Laki Péter és Szelle Szilárd, de nagy sikert aratott Széles Zoltán és Berkes Dániel, valamint az egyedi hangú Szabó Szilvia énekművész és az általa vezetett Musical & Operett Kurzus tehetséges növendékei.

A második felvonásban az operett volt a középpontban. A Marica grófnő, a Csárdáskirálynő, a Csókos asszony és a Víg özvegy dalainak jól ismert dallamát az egész közönség együtt énekelte a művészekkel. A látványos táncos produkciókkal kiegészített kétórás gálaműsor az est címadó dalával, a Mágnás Miskából ismert Cintányéros, cudar világgal zárult, amelyet közösen adtak elő a fellépő énekesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!