Szombathelyi kosárlabda

2015.01.05. 12:13

A Jászberényt fogadja a Falco

Szombathely – A rövid téli pihenő után a Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárcsapata is folytatja a bajnokságot: kedden 18.30-as kezdéssel a Jászberény az ellenfél.

Tóth Gábor

Még a 2. fordulóban a Falco több mint biztosan nyert Jászberényben (107-87). A keddi meccset a szombathelyiek – akik az idei első, hétvégi játéknapon szabadnaposak voltak – a tabella 4. helyéről várják (8/4). A Jászberény a 9. a rangsorban (5/8), de az utóbbi időben igencsak szép eredményeket produkált. A tavalyi utolsó játéknapon például idegenben győzte le a Nyíregyházát (95-91), majd a 2015-ös esztendőt is szépen nyitotta, szombaton az Alba Fehérvárt verte hazai pályán nagy csatában (88-87). Ettől függetlenül a találkozó esélyese a Falco, hiszen erősebb a kerete, hazai pályán játszhat, továbbá legutóbb december 18-án lépett pályára (az Albát győzte le 77-62-re), vagyis bőven volt idő fújni egyet, és felkészülni a soron következő feladatokra.

A Falco centere, Milan Majsztorovics vádli sérüléssel bajlódik. Fotó: Unger Tamás

– Nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen a Jászberényt nem nyomja az esélyesség terhe, pályára lép, játszik egyet, aztán lesz ami lesz, nem történik tragédia, ha kikap. Márpedig a számukra akár jól is elsülhet ez a szituáció – fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – Ennek megfelelően nem vehetjük félvállról a találkozót. Mi vagyunk az esélyesek, de a pályán ezt bizonyítani is kell! Az első perctől kezdve nyomás alá kell helyeznünk ellenfelünket, védekezésben pedig legalább olyan teljesítményt várok, mint amit a legutóbb az Alba ellen nyújtottunk. A Jászberény meccsről meccsre fejlődik, de úgy érzem, ha hozunk egy jó átlagot, ha a saját játékunkat játsszuk, akkor nem érhet minket meglepetés, győzni fogunk. Egyébként az ünnepek között sem álltunk le az edzéssel, csak az amerikai légiósok kaptak pár nap pihenőt. A vádlijával bajlódó Milan Majsztorovics játéka még kérdéses, a térdét fájlaló Váradi Benedek viszont biztosan nem lép pályára, ezt az egy meccset még kihagyja. Szeretnénk egy biztos győzelemmel nyitni az új esztendőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!