Sport

2015.01.05. 11:30

Disznólábbal, pezsgősüveggel is váltottak a családi futóversenyen

Tapolca – Egyéniben és váltóban is teljesíteni lehetett a szilveszteri családi futóverseny négy kilométeres távját.

B. Virág Rita

Szép számmal gyűltek össze a hagyományos szilveszteri futóversenyre, ahol nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek számára is lehetőséget biztosítottak a mozgásra.

A közös bemelegítés után a gyerkőcökre mintegy 400 méteres táv várt, az Alsó-tó megkerülése volt a feladat. Kisebbek és nagyobbak is jelentkeztek a futásra az elmúlt év utolsó napján és könnyedén teljesítették még nagykabátban is a kijelölt szakaszt.



A felnőtteknek négy kilométeres távot jelöltek ki, amit egyéniben és váltóban is teljesíteni lehetett.

A staféták saját váltóeszközzel adták tovább a lehetőséget, így például akadt, aki disznólábbal, trombitával, vagy pezsgősüveggel váltott.
A viadal végén minden célba érkezőt forral borral, forró teával, zsíros kenyérrel kínáltak a szervezők, a leggyorsabbak pedig az elismerő oklevél mellett a támogatók által felajánlott ajándékokat kapták.

A nőknél a leggyorsabban a tapolcai Beke Mónika futotta le a négy kilométert, megelőzve a litéri Péntek Grétit és a badacsonyi Feketéné Szabó Júliát.


A férfiaknál a veszprémi Maleczki Alfréd nyert, második helyen ért célba a tapolcai Vers Róbert, harmadik lett a monostorapáti Deák József.

A váltók közül Baloghék nyakába került az aranyérem, a második A három B elnevezésű csapat lett, a harmadik pedig a Betyárok. Valamennyien Tapolcáról érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!