Hírek

2015.01.05. 13:29

Plusz pénzt kaptak a kórházak - két vasi intézmény is részesül az egészségügyi kasszamaradványból

Országosan 10,4 milliárd forintot osztottak fel 104 kórház között az egészségügyi kassza 2014. év végi maradványából. A Vas megyei kórházak összesen több mint 300 millió forintot kaptak.

Merklin Tímea

Az egészségügyi kasszában megmaradt jelentős pénzösszegeket a kórházak hitelállományuk csökkentésére is fordíthatják.

Vas megyében két intézmény kapott a kasszamaradványból: a Kemenesaljai Egyesített Kórház 30 millió 868 ezer ötszáz forintot, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház pedig – amelyhez a körmendi Dr. Batthyány Strattmann László Kórház és a szentgotthárdi Vas Megyei Rehabilitációs Kórház is tartozik - 280 millió 678 ezer hatszáz forintot kapott az elosztásnál.

Fotó: Szendi Péter

A sárvári Szent László Kórház nincs rajta ezen az OEP-listán. Miért? - kérdeztük Vancsura Miklós főigazgatót.

- A sárvári kórház nem tartozik bele abba az intézményi körbe, amely a maradványból kapott, mert egyfelől nálunk nincs aktív betegellátás, másfelől jól gazdálkodtunk: vagyis nem volt szükség arra, hogy nekünk likviditási problémák megoldására pénzt adjanak.

A maradványpénzből a nagyobb intézmények értelemszerűen többet kaptak. Összehasonlításképpen: 604 millió forintot kap a Semmelweis Egyetem, 596 millió forintot a Debreceni Egyetem orvos- és Egészségtudományi Centruma, 458 millió forintot a Pécsi Tudományegyetem 349 millió forintot kap a Bács-Kiskun Megyei Kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!