Várpalota

2015.01.05. 16:50

Lucza Sándort köszöntötték inotai otthonában

Lucza Sándor festőművészt 90. születésnapján köszöntötte otthonában Talabér Márta polgármester és Katona Csaba alpolgármester.

Szabó Péter Dániel

Lucza Sándor 1924-ben született Szolgaegyházán, ahol nyolc testvérével nevelkedett. Fiatalon, alig 14 évesen került Várpalotára a bányához, ahol egészen nyugdíjazásáig dolgozott. A festészethez való tehetsége már fiatalon megmutatkozott, élete során több száz tájképet alkotott, több díjat is nyert. Festményeit az ország számos pontján, így természetesen Várpalotán is több ízben bemutatták kiállításokon.

Lucza Sándor büszkén mutatta festményeit Talabér Mártának (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Jelenleg lányával és vejével él egy takaros inotai házban, itt fogadta a polgármesteri hivatalból érkezett delegációt. Örömmel idézte fel gazdag életútját, s mutatta meg nagy becsben tartott festményeit. Talabér Márta polgármesternek még egy rögtönzött tárlatvezetést is tartott szobájában, ahol egymást érik a falon a szebbnél szebb alkotások. Elmondta, szabadidejében szívesen olvas, sőt, alkalomadtán még a házimunkába is besegít. Talabér Márta polgármester és Katona Csaba alpolgármester egy csokor virággal és egy miniszterelnöki emléklappal köszöntötték születésnapján. A család ezt követően egy saját készítésű születésnapi tortával kedveskedett az ünnepeltnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!