Vasvár

2015.01.05. 19:20

Értéktárat hoznak létre

Január 5-étől már lehet indulni a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság pályázatán, amit a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, megismertetésének, gondozásának támogatására írt ki.

Merklin Tímea

A 2014 decemberében meghirdetett pályázat keretösszege – V. Németh Zsolt államtitkár bejelentése szerint – 250 millió forint, helyi értéktárak létrehozására, illetve bővítésére vonatkozik.

A helyi települési értéktárak létrehozására összesen 75 millió forint áll rendelkezésre, a jelentkezést alapvetően a helyi önkormányzatok, illetve a velük megállapodó társadalmi szervezetek nyújthatják be. Támogatják a helyi értéktár megalakulását, a bizottsági munka megkezdését, a gyűjtési, rendszerezési munkát. Egy-egy pályázó 500 ezer és 1,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat.

Vasváron Sejber Mihály, az új alpolgármester lett a most létrehozott Települési Értéktár Bizottság elnöke(Fotó: Simon-Németh Adél)

E pályázat kapcsán Vasváron is fontossá vált a Települési Értéktár Bizottság létrehozása. Elnökének Sejber Mihály alpolgármestert, tagjainak Gyöngyösi Zsuzsanna könyvtárigazgatót és Zágorhidi Czigány Csaba építészt, külső tagjának Unger József képviselőt és Laki László, erdészeti műszaki vezetőt választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!