Ajka

2015.01.05. 19:35

Nemzetiségi nap lengyel, német, roma, szlovák résztvevőkkel

Hazánk sokszínűsége a különböző nemzetek kulturális gazdagságának köszönhető, hangzott el a nyolcadik Veszprém megyei nemzetiségi napon Városlődön.

Balassa Gergő

A közelmúltban tartott rendezvényen négy nemzetiség, lengyelek, németek, romák és szlovákok képviselői vettek részt. Csekény István, Városlőd polgármestere az ünnepségen elmondta, hogy hazánk sokszínűsége nem kis mértékben köszönhető a különböző nemzetek kulturális gazdagságának.

A nemzetek együttélését, egymás jobb megismerését segítik elő a közös kulturális rendezvények Fotó: Városlődi önkormányzat

A rendezvény alkalmából elismerő oklevelet vehetett át Borteleki Istvánné, Jásd község jegyzőnője, Radics Tibor tárogatóművész, Timer Jánosné, a Gyulafirátóti Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület elnöke, és Winerowicz-Papp Renáta, aki az előző ciklusban a veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat vezetője volt.

Az est során fellépett a városlődi iskola tánccsoportja, a Sinto Lacro Hango együttes, a jásdi szlovák nemzetiségi Pávakör, a lengyel ifjúsági zenekar és a Fláre Beás együttes. A résztvevők három előadást hallhattak a nemzetiségek magyarországi helyzetéről Oszvald József, Radics Tibor és Kandikó Rita tolmácsolásában, majd megnézhették a különböző nemzetiségek életéről szóló kiállítást, valamint több nemzeti konyha specialitását is megkóstolhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!