Szentgotthárd

2015.01.05. 19:05

Így reagáltak a román bevándorlók címügyére

A Jobbik képviselője és Szentgotthárd polgármestere is reagált cikkünkre, amelyben megírtuk: betelepülő románok címe után érdeklődött Lábodi Gábor.

Bajdó Bettina

Lábodi Gábor azt írta: „Ahogy a magyar származású szentgotthárdiak lakcíme ismert a hivatal számára, a bevándorlóké is legyen az!” „A Jobbik senkit sem listáz és különböztet meg származása alapján, mi csupán törvény előtti egyenlőséget követelünk mindenkinek.”

Lábodi Gábor jobbikos képviselő kirekesztésről beszél

Hangsúlyozta, hogy bejegyzését – miszerint a Szentgotthárdra bevándorló románok lakcímei legyenek ismertek – pont a nevezettek érdekében tette. Az írta: „Az említettek joggal érezhetik magukat diszkriminálva, ha egyes törvények és szabályok rájuk nem vonatkoznak. Hogyan is illeszkedhetnének be a társadalomba, ha a szentgotthárdi lakosok fizetnek például szemétszállítási díjat vagy éppen gépjárműadót, tőlük pedig senki sem követel ilyeneket? Ez határozottan kirekesztő, teljes mértékben elutasítjuk ezt a magatartást.”

Hozzátette még, hogy az utcán különböző portékákat – többek között parfümöket, késeket, zoknikat – terjesztő román származású árusok is teljes joggal háborodhatnak fel, hogy míg a helyi boltokban mindenféle csillogó-villogó online pénztárgépek várják a vevőket, tőlük a nyugtaadást sem követeli meg senki sem. ”.

Közleményt juttatott el lapunkhoz Huszár Gábor szentgotthárdi polgármester is, amelyben azt írja, a képviselő-testület „2014. decemberi ülésén elrendelte, hogy a 2015. februári testületi ülésre kerüljön a testület elé egy átfogó vizsgálati anyag Az egyes külföldi állampolgárok Szentgotthárdon tartózkodásának helyzetéről címmel. A határozat szerint egy komplex, sok területre kiterjedő vizsgálatról van szó, melybe számos szervezetet fogunk bevonni. Ennek alapján lényegét tekintve egy problématérkép kerül a képviselők elé ami közbiztonsági, szociális, egészségügyi, oktatási és egyéb szempontokat figyel azzal, hogy amennyiben ennek kapcsán az önkormányzatnak vannak feladatai, akkor ezeket meg fogja oldani.

Huszár Gábor polgármester szerint komplex terv készül

Ez a felmérés a megjelent sajtóinformációkkal ellentétben nem irányul senki ellen, különösen nem egyes nemzetek polgárai ellen –viszont a felmérés eredményeképpen intézkedések kezdődhetnek.” A polgármester szerint „minden más, ettől eltérő információ árt az ügynek. Szentgotthárd városa vár minden itt élni és dolgozni kívánó külföldi és magyar állampolgárt aki a törvények és az önkormányzat által biztosított kereteket és feltételeket tiszteletben tartja.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!