Jégkorong

2015.01.05. 20:55

A távoli túrát nem kezdte jól a Fehérvár AV19

Dornbirn - Nem játszott jól, így kikapott hétfőn a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata a Dornbirn otthonában.

Bobory Balázs

Dornbirner EC- Fehérvár AV19 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Dornbirn, 2400 néző. Vezette: Graber, Gebei, Johnstone, Pardatscher.

Dornbirn: Lawson (1) Magnan-Grenier, D Aversa 1, D Alvise, Arniel 1, Grabher Meier 1 (1) Crawford (2), Sertich (2), Bombach (1), Blatny 1, Aquino Lembacher, Jeitziner, Petrik, Feichtner, Desbiens Putnik, Di Benedetto, Samardzic. Vezetőedző: Dave MacQueen.

Fehérvár: Engstrand Boivin, Ejdepalm, Banham, Sarauer, LoVecchio Wehrs, Szirányi (1), Marino, Bartalis (1), Kovács Cs. 1 Varga A., Orbán, Benk, Sikorcin, Magosi Reiter, Hetényi P., Németh A., Erdély. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 14, ill. 14 p.

Idegenben nem megy...

Azok után, hogy a fehérváriak legutóbbi két mérkőzésüket hazai jégen behúzták az Olimpija ellenit parádés, ellenállhatatlan játékkal , most a tabella utolsó előtti helyén álló Dornbirn otthonában lényegében simán kikaptak.

Már a mérkőzés előtt is akadt rossz előjel: a legutóbbi két összecsapáson három gólt szerző Kóger Dániel hiába utazott el még vasárnap a csapattal Nyugat-Ausztriába, jégre már nem léphetett, mivel gyomorrontást kapott.

Így aztán megfogyatkozva kezdte a találkozót a Volán, és már az első pillanatokban érezhető volt, hogy ezúttal nem annyira éles, kevésbé energikus a társaság. A hazaiak a harmad korai szakaszában több lehetőséget alakítottak ki, de vendégek kapujában Christian Engstrand ezúttal is remekül védett. A tizedik perc környékétől ébredezett a Fehérvár, de egy buta hiba miatt éppen ebben a szakaszban került hátrányba: emberelőnyben Szirányi adta el a korongot, Grabher Maier köszönte az ajándékot és bevágta a ziccert, 1-0.

A második játékrész elején gyorsan sikerült egyenlíteni, ezúttal a létszámfölény nem sült el rosszul, Szirányi lövésébe Kovács szúrt bele, lehetett örülni, 1-1.

A következő percek rengeteg kiállítást hoztak, nem hűlt ki egy pillanatra sem a büntetőpad, egy-egy fenék mindig melegítette az ülőalkalmatosságot. Ebből a Dornbirn jött ki jól, elcserélte magát a Volán, a fórt pedig Arniel váltotta gólra a 35. percben, 2-1. A játék képe alapján nem volt érdemtelen a Dornbirn vezetése.

Próbált újítani a befejező periódusra a kék-fehér társaság, de valahogy nem ment a játék az Ördögöknek. Az a Dornbirn, amelyik legutóbbi három mérkőzését elveszítette, most harapott, küzdött és az 50. percben újabb emberelőnyös gólt lőtt, mégpedig Zdenek Blatny révén, 3-1.

Eléggé reménytelennek tűnt a helyzet, és hiába próbálkozott a vendégcsapat, nem sikerült megszorítania a hazaiakat, sőt öt másodperccel a zárás előtt még egy gólt kapott, D Aversa volt a tettes, 4-1.

A távoli túra első felvonásán nem sikerült pontot szerezni, kedden, a Bozen ellen viszont hatványozottan fontos lenne nyerni. Közvetlen riválisról van szó, újabb négypontos csata következik.

Kedden, a Bozen ellen négypontos csatát vív a Fehérvár AV19




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!