Otthon

2015.01.05. 16:25

Szinte bármilyen hangulatot a falra varázsolhatunk pár perc alatt

Ma, amikor mindenből az instant a divat, már meg sem lepődünk azon, hogy a körülményesebb falfestés vagy tapétázás helyett is találtak ki gyorsabb és ötletesebb megoldást.

Tersztyánszky Krisztina

A falmatrica vagy faltetoválás szorítkozhat a falfelület egy kisebb részére, például díszíthetjük a sima festést valamilyen virágmotívummal, vagy a gyerekszobában mesefigurával. Ott viszont, ahol túl nagy kihasználatlan falat kell egyik napról a másikra „belakottá” varázsolnunk, akár az egész felületet leragaszthatjuk valamilyen, az igényeinknek megfelelő illúziót keltő mintával. Remekül eltüntethetők ezzel a módszerrel az időközben áthelyezett bútorok által hagyott nyomok. Falmatricát vásárolhatunk a nagyobb bútorboltokban vagy a webáruházakban, ahol széles választékból válogathatunk. A felragasztása házilag is megoldható, a legtöbb fajtát megtisztított falra, tapétára, üvegre, csempére, fémre, bútorra is lehet ragasztani. A rögzítés módjáról kövessük az adott termék leírását.

Csak a kanapé, a növény és a doboz valódi, a többi illúzió... (Fotó: Varga Krisztina)

Kreatívabb háziasszonyok egyedi megoldások garmadáját is kidolgozták. Színes, öntapadós tapétából karikákat, pöttyöket, virágokat, varázsolnak a gyermekszoba falára. Mutatós megoldás a dekortapasz csíkokból összeállított tarka dínó, halacska vagy egyéb kedves figura. A formát sütőpapírra rajzolva töltjük ki a megfelelő méretűre vágott csíkokkal, úgy, hogy az öntapadós szalagok pár milliméterre átfedjék egymást. Ha elkészültünk, az egész ábrát óvatosan lehúzhatjuk a sütőpapír alapról és már mehet is a falra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!