Foci

2015.01.06. 14:45

A megyei II. osztályban nagy harc várható tavasszal a megyei I-es tagságot érő arany éremért

Pusztavám - A 2014/15-ös megyei II. osztály Osz-Car csoportjában, a Pusztavámi TC a tabella 2. helyén áll. Persze még egy teljes tavaszi idény hátra van, de a gárda eddig is alaposan kitett magért, hiszen azt nyújtotta a szezonban, amit vártak tőle.

Ferencz Balázs

Az Osz-Car csoport tabellájának élén a Vál együttese várja a tavaszi szezon rajtját, de a Pusztavámi TC négypontos hátránnyal üldözi a listavezetőt. A Mór melletti településen érthetően elégedettek az őszi szerepléssel, és már a feljutás gondolatával kacérkodnak.

- Kocsis Jenő edzővel többször is beszélgettünk már erről - mondta Csordás Mihály, a Pusztavámi TC szakosztály elnöke. Ő úgy látja, hogy a jelenlegi csapat képes lenne helyt állni a megyei I. osztályban is. Jenő szakmai véleményében hiszek, de azt máris kijelenthetem, hogy feljutásunk esetén az edzéslátogatottságot komolyabban kell venniük a játékosoknak. Az I. osztályban egy jó középcsapat lehetnénk.

- A megye I. osztályban több pénz kell a versenyeztetéshez. Az új községi vezetés támogatná a gárdát?

- Az önkormányzat támogatását jelenleg is élvezzük, Lisztmayer János polgármester úrtól van egy ígéret, miszerint az eddigi forrásokat biztosítani tudják számunkra. Vezetőségünk kiemelt feladata lesz, hogy olyan támogatókat találjon, akik a megnövekedett költséget biztosítani tudják.

Kocsis Jenő (balra fent) vezetőedző ütőképes csapatot vezetett az őszi tabella 2. helyére Fotó: Nédó Géza

- Kocsis Jenő edző neve mellé sokan még egy jelzőt biggyesztenek: sikerkovács. Tényleg az?

- Vannak, akik túlzásba esnek - mondta szerényen a mester, Kocsis Jenő. Az eddigi jó szereplést a csapat tagjai önmaguknak köszönhetik. Bármit elérhetnek, ha azt nagyon akarják. Rosszul indult számunkra a bajnokság, az első öt mérkőzés után összesen 4 pontunk volt, a Bakonycsernye pedig 15 ponttal vezette a csoportot. Innen álltunk aztán fel, a Bakonycsernye négy ponttal van mögöttünk. A megye I. osztályról annyit, hogy elérhető közelségbe kerültünk hozzá. Azt tudni kell, hogy a csapat zöme saját nevelés, két vidéki srác játszik nálunk, de már szinte pusztavámiaknak számítanak. A gárda négy éve együtt játszik, úgy ismerik egymást, mint a saját tenyerüket. Mindez mellett egyre több fiatalt építünk be a keretbe. Ez óriási előny másokkal szemben. Úgy gondolom, hogy a megyei I. osztályt lehetne vállalni. Felkerülés esetén egy kapust kell igazolnunk, Hadnagy Petit, aki pusztavámi születésű játékos. Tárgyalásban vagyunk vele. Az U15-ös korosztályos csapatunkat kell megszerveznünk, hiszen az követelmény már a megye I. osztályban való szerepléshez. Ezt követően mondhatjuk azt, hogy kész vagyunk, mert rendelkezésükre áll az U7, az U8, az U13, az U15, ezen kívül még az ifjúsági és a felnőtt korosztály. Ha mindez adott, akkor nyugodtan vághatunk neki a nagyobb feladatoknak is. Sorsunk a kezünkben!

- Elégedett a csapat eddigi teljesítményével?

- Nagyon! Sőt! Büszke vagyok rájuk, és köszönöm edzőtársam és barátom, Járóka Rudolf segítségét is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!