Foci

2015.01.06. 16:10

A harmadosztály három csoportjának éllovasainál elégedettek

Székesfehérvár - A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság élmenőinek edzői leltárt vontak az őszi produkció után.

Ferencz Balázs

Az Aqvital Publo csoportot öt pont előnnyel vezeti az Etyek alakulata. A listavezető 11 mérkőzésen 10 győzelmet aratott, és csupán egyszer volt kénytelen pont nélkül elhagyni a pályát, a Gyúró tréfálta meg a tavalyi bajnokot. Az aranyérem ellenére a nyáron vezetőedzőt váltott az Etyek, Takács Iván vette irányítást, és az új szakvezető elvárásait felülmúlták Rujp Zoltánék.

Maximálisan elégedett vagyok, mert nem számítottam ilyen összetartó kollektívára. fogalmazott Takács Iván, az Etyek vezetőedzője. Rendszeresen jártak edzésre a srácok, odateszik magukat minden tréningen és minden mérkőzésen.

Az Etyek az ősz 11 találkozója során a legtöbb gólt szerezte, és csoportjában csak a második helyen telelő Ráckeresztúr kapott nála kevesebb találatot, a gólaránya 54-13. Imponáló mutató, mely tudatos építkezést sejtet.

- Cél nélkül nem lehet ezt csinálni, bajnokságot akartunk nyerni már a bajnokság rajtjánál. Ezt már csak mi tudjuk elrontani, olyan előnyünk van, amit csak mi tudunk elkótyavetyélni, mert a riválisokat otthon fogadjuk a tavasszal. Amikor elkezdtük a közös munkát , rögtön a rövidpasszos játékra álltunk, nem azt játszottuk, hogy előrerúgtuk a labdát, és csak néztük mint a repülőt. Fekszik a csapatnak a sokpasszos játék, de természetesen még van min csiszolni - fogalmazott a tréner.

Az Etyek csapata január közepén kezdi a felkészülést, heti három edzés, majd aztán februártól edzőmérkőzések sora szerepel a programban. Nagy játékosmozgás nem lesz a télen. Az ifiből most két játékos kapaszkodhat meg a felnőtt csapatban, majd a következő szezonban még több fiatalt szeretnének csapatba építeni Etyeken.

Amennyiben az előny megmarad a bajnokság végére is, az Etyek vállalná a megyei másodosztályban való szereplést. Ennek érdekében fejlesztették az utánpótlást, tehát minden adott a magasabb osztályú tagsághoz. Már csak meg kell nyerni a bajnokságot.

A Jenő csapata úgy zsebelte az őszi elsőséget, hogy a bajnoki csatározások során egyszer sem vezette a tabellát. Rosszul kezdett, majd hétről-hétre nyerte mérkőzéseit, majd elmaradtak a találkozói, melyeket a bajnokság utolsó utáni heteiben pótolt, vagyis a kertek alatt osont az első helyre. 11 meccs, kilenc győzelem, és két vereség a jenőiek mérlege.

- A kezdeti nehézségek után szépen szerepeltünk - értékelt a Jenő csapatát a nyár óta irányító Őrsi Péter vezetőedző. Láttam és felmértem a játékoskeretet, mellyel dolgozni kezdtünk, és két vereséggel számoltam. Azt nem gondoltam, hogy már a bajnokság elején ezt el is sütjük. Nagy volt a nyomás a csapaton, de hoztuk a mecseket.

A Simix Üveg-Ásvány csoportban 27 pontot gyűjtő Jenőt egy pont hátránnyal követi a Sárszentmihály, és néggyel a Szabadbattyán. Nem lefutott tehát a versenyfutás az aranyéremért, de Őrsi Péter szerint csapata egyben van, nincs igazán szükség a keret megerősítésére.

- A játékosállomány megfelelő, nincs hiányposztunk, ha igazolni kell akkor csak a létszámnövelés miatt tesszük. A gerinc jenői, akiket polgárdiakkal egészítettünk ki, és egy korábbi játékostársat Bogó Csabát is sikerült elcsábítanom -   mesélte a mester.

A Jenő együttese képzett játékosaira építve rövidpasszos játékot próbált játszani, de a pályák talaja erre nem igazán volt alkalmas.

- A két vereség után szerkezetet váltottunk, biztos védekezéssel kezdtünk aztán átálltunk a 4-4-2-es rendszerre, ami azért feküdt igazán, mert két jó csatárunk van. A csapat ereje egyébként az egység, nem csak a pályán, a pályán kívül is igazi társak a játékosok - mondta Őrsi Péter.

A vezetőedző bevallása szerint erősítést jelent számukra, hogy felépült az egyik sérültjük, ráadásul a Megye I-es Polgárdiből Vas Zoltánt is sikerült szerződtetniük. A tréner szerint Jenőben megpezsdült a futballélet, olyannyira, hogy a korábbi utánpótlás-csapat tagjai közül többen is jelezték, hogy ismét edzésre jelentkeznének.

A Horfer csoport eleje rendkívül szoros: a 30 pontos, és egy vereséget elszenvedő Sárszentmiklós II csapatát egy ponttal előzi meg az élen álló Nagyvenyim.

- Nagyon jó őszt tudhatunk magunk mögött, egy döntetlenünk volt idegenben, és az öt kapott gól is önmagért beszél -   értékelt Szalai Norbert, a Nagyvenyim vezetőedzője. - Támadójátékban, a helyzetkihasználáson még van mit javítanunk. Az első három hely volt az elsődleges célunk, de most már szeretnénk megnyertni a bajnokságot. Próbálkoztunk először a 4-4-2-es felállással, majd a 3-5-2-es rendszerre álltunk át, ami sokkal inkább testhez álló volt. Az első pár meccsen eldől, hogy tudjuk e folytatni a jó szereplést. A Sárszentmiklóst fogadjuk már a tavaszi második körben, így ott eldőlhet a bajnoki cím sorsa - tekintett előre Szalai Norbert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!