Gazdaság

2015.01.06. 17:35

Benzin 200 forintért? - Megállíthatatlan az olaj árának csökkenése

Zuhanórepülésbe kezdett az olaj ára a világpiacon. Az eredmény a benzinárak további esése lehet.

Vas Népe

Megállíthatatlanul esik az olajár, a tegnapi kereskedésben minden fontos mérőszám jelentős csökkenést mutatott a portfolio.hu híre szerint., Az egyik olajfajta már a lélektaninak számító 50 dollár alá került a februári határidős árat nézve. Az árfolyamot a piaci túlkínálat nyomja lefelé. A várakozások egészen szélsőségesek (ezt az előre kötött, ún. opciós ügyletek mutatják), sokan úgy kötnek üzletet, hogy 20 dolláros hordónkénti árat sem tartják kizártnak.

Egy ilyen (kereskedői szempontból) pesszimista olajár-várakozás mellett a hazai benzinárak is igen jelentős, 90-120 forintos további csökkenést mutathatnának, ezzel a 95-ös benzin kiskereskedelmi ára 200 forint közelébe kerülne. Amint tegnapi számunkban megírtuk, ennek jótékony hatását azonban kiolthatja a forint/dollár árfolyam alakulása. A trend jelenleg egyáltalán nem kedvező, mivel a forint régóta masszívan gyengül a dollárral szemben. A benzin kiskereskedelmi ára már 340 forint körül jár.

Címkék#benzin#olaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!