Kosárlabda

2015.01.06. 19:30

Falco-Paks a kupában

A kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Falco-Trend Optika KC Szombathely a Paks gárdájával meccsel.

Tóth Gábor

Kedd délelőtt az MKOSZ székházában megtartották a 2015-ös férfi kosárlabda Magyar Kupa sorsolását. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is csak nyolcas döntőt rendeznek, a csapatok semleges helyszínen, a budapesti Tüskecsarnokban lépnek pályára február 19–21-én. Az alapszakasz első köre után eldőlt, hogy a Szolnok mellett a Sopron, a Kecskemét, a Paks, a Falco, a Kaposvár, a Pécs és az Alba Fehérvár vesz részt az idei kupadöntőn.

Negyeddöntők, február 19. (csütörtök): Kaposvári KK–Szolnoki Olaj KK (13.00), TLI-Alba Fehérvár–Soproni Sördögök (15.30), Falco-Trend Optika KC Szombathely–Atomerőmű SE Paks (18.00), Pécsi VSK-Pannonpower–KTE-Duna Aszfalt (20.30).

A győztes csapatok február 20-án, pénteken játsszák az elődöntőket (15.30, 18.00), majd 21-én, szombaton rendezik a bronzmeccset (15.30) és a finálét (18.00).

– Nem mi vagyunk az esélyesek, de egy meccsről van szó, amelyen bármi megtörténhet – fogalmazott Kálmán László, a Falco-trend Optika KC Szombathely trénere. – Komolyan vesszük a kupát, megpróbálunk méltó ellenfelei lenni a Paksnak. A negyeddöntő komoly erőpróba lesz számunkra.

A Falco–ASE negyeddöntőt, a két elődöntőt, a bronzmecset és a döntőt a közszolgálati televíziós csatorna (M1) élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!