Kultúra

2015.01.06. 18:10

Mozgalmas és eredményes évet zárt a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozgalmas évet tudhat maga mögött Mérei Tamás is, aki egyszerre igazgatója a Savaria Szimfonikus Zenekarnak és vezeti a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítványának kuratóriumát.

Tóth Csongor

– Nagyon erős évet zárt a Savaria Szimfonikus Zenekar, az volt a célunk, hogy egyre többen látogassanak el hangversenyeinkre, koncertjeinkre – mondta Mérei Tamás, hozzátéve, hogy mindemellett fontos feladatként fogalmazták meg, hogy egy olyan 21. századi nyitott, szórakoztató intézmény vesse meg lábait a városban, melyre minden szombathelyi méltán büszke lehet.

– Mint a megye egyetlen nemzeti intézménye, büszke vagyok arra, hogy ismét számtalan sikeres programmal pezsdíthettük fel a kulturális életet, gondoljunk csak az Iseumi Szabadtéri Játékokra, bérletes és jótékonysági hangversenyeinkre vagy a Hollywood Classicsra. A direktor fontos eredménynek tartja, hogy tizennégy év után először tudtak új hangszereket vásárolni, valamint ötvenkét év várakozás után végre saját jegyirodája épül a zenekarnak. További számokat is sorol: idén ünnepelte ötvenéves jubileumát az Iseumi Szabadtéri Játékok, tizenkét új taggal bővült az együttes, és évente száz koncertet adnak, melyek többsége telt házas. Szólt a Savaria Történelmi Karnevál eredményeiről is.

– Nagy kihívás, hogy az értékeket megtartva olyan újdonságokat vezessünk be, amelyek minden évben plusz vonzerőt jelentenek az idelátogatók számára. – Már a Művészetek utcájában is van nagyszínpadunk, a Sörtéren a helyi művészeti egyesületek mutatkoznak be, és közel kétszáz kézműves vesz részt az Öreg Város Vásárában – sorolta az eredményeket. Mint mondta, tavaly először látogathattak el a vendégek a Katolikus Udvarba, a Pannon Piac mellett új, őstermelőkből álló vásárteret alakítottak ki. Külön kiemelte, hogy 2014-ben Szommer Ildikó, a karnevál igazgatója az Év Fesztiválszervezője díjat vehette át, mely a legmagasabb elismerés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!