Jégkorong

2015.01.06. 18:05

Janis Kalnins, a Dab.Docler lett kapusa remek formában teljesít ebben a szezonban

Dunaújváros - Janis Kalnins, a Dab.Docler jégkorongcsapatának kapusa, remek formában van. Nem véletlen, hogy a MOL Ligában ő vezeti a kapusok ranglistáját, 93.62 százalékos védési hatékonysággal.

Bobory Balázs

- Második évét tölti a csapatban. Szereti Dunaújvárost?

- Nagyon szeretek itt lenni, a csapatban és a városban egyaránt. Mindenhez hozzászoktam, így nyilvánvaló, hogy a második év sokkal könnyebb, mint az első volt. Semmire nem lehet panaszom, ez természetesen nagyon fontos. A csapattal sok mindent megnyertünk tavaly, és komoly céljaink vannak idén is, én mindenesetre mindent megteszek azért, hogy idén is aranyat akasszanak a nyakunkba.

- Jobb lett a liga a tavalyi szezonhoz képest kapus szemszögből is?

- Már a tabellára és az eredményekre pillantva is látható, hogy sokkal minőségibb lett a MOL Liga. Nyolc csapat van, és senki sem mehet biztosra a másikkal szemben, nincsenek könnyű meccsek, ami remek, hiszen így lehet csak fejlődni, ha folyamatosan nyomás alatt kell játszani. Ha győzni akarsz, akkor a jégen és azon kívül is nagy odaadással kell dolgozni.

Janis Kalnins, a fiatal lett kapus a második szezonját kezdte ősszel az Acélbikák színeiben Fotó: Mudra László

-  A legjobb statisztikával rendelkezik a kapusok között. Nehéz a dolga, hogy ezt a pozíciót megőrizze?

- Minden egyes másodpercben száz százalék koncentráció szükséges ezen a szinten már, egy pillanatra sem lankadhat a figyelem. Minden egyes meccsen úgy korcsolyázok ki, hogy nem fogok gólt kapni, persze ez sajnos nem elhatározás kérdése. Ahogy korábban is mondtam, ha a toppon akarsz maradni, akkor a jégen és azon kívül is többet kell dolgoznod, mint a többiek. Őszintén szólva nem gondolkozom azon sokat, hogy éppen ki az első a statisztikákban, a legfontosabb, hogy a Dab.Docler csapata győztesként hagyja el a jeget. Megvannak a céljaim a szezonban egyénileg is, ezekért mindent meg fogok tenni.

- Mik a hosszú távú céljai a jégkorongban?

- Hosszú távú célok Ezeket inkább megtartanám magamnak. A legfontosabb, hogy minden szezonban jobban és jobban védjek.

- Láttuk, hogy meglátogatta a családja. Gyakran járnak ide?

- A barátnőm itt él velem Dunaújvárosban. A szüleim és rokonaim pedig egyszer voltak itt a tavalyi szezonban és egyszer az ideiben is évente egyszer tudnak elszakadni az otthoni teendőktől, ilyenkor jönnek. Ez alatt az idő alatt próbálok minél többet velük lenni, feltöltődni egy kicsit. Most is jól sikerült, remek egy hetet töltöttünk együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!