Jégkorong

2015.01.06. 19:00

Kikapott a Volán, így már csak a hetedik a tabellán

Bozen - Egy nappal a Dornbirn elleni 4-1-es verség után a Bozen otthonában is kikapott a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata, így hosszú idő után már nem áll felsőházat érő helyen az EBEL tabelláján.

Bobory Balázs

HC Bozen -Fehérvár AV19 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

Bozen, 3247 néző. Vezette: Gamper, Smetana, Nothegger, Schauer.

Bozen: Hübl Egger, Rodney, Keller 1, Cullen, Insam Lee, McMonagle (1), Gander 1 (2), Schoefield (3), Nesbitt Hofer, Crowley, Pance (1), Bernard 1, De Simone (1) Frank, Zanette 1, Sisca, Zisser. Vezetőedző: Mario Simioni.

Fehérvár: Rajna Boivin, Ejdepalm, Banham (1), Sarauer 1, LoVecchio Szirányi (1), Wehrs, Marino, Bartalis 1, Kovács Cs. (1) Varga A., Orbán, Benk, Sikorcin, Németh A. Reiter, Hetényi P., Magosi, Erdély. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 4, illetve 14 perc.

Az a fránya gyomorrontás nagyon rosszkor jött.

A hétfői, Dornbirn elleni mérkőzésen az egyre jobb formába lendülő Kóger Dániel olyan rosszul volt hogy a szállodát sem hagyhatta el a mérkőzés ideje alatt, ráadásul a svéd kapus, Christian Engstrand is iszonyú kínok között teljesítette a vereséggel záruló hatvan percet.

Kedden már egyikük sem állhatott Rob Pallin rendelkezésére, pedig a játéknap előtt a Bozen csak egy pontra volt lemaradva a fehérváriaktól, így nagyon fontos lett volna a győzelem az Ördögöknek Dél-Tirolban.

A szárnyaszegett társaság nem tudott bravúrpontokat szerezni, a Bozen kitette az indexet, és immár a Volán a felsőház, azaz az első hat alakulat üldözője a hetedik pozícióból.

Ahogy Dornbirnban, úgy a Bozen otthonában sem kezdődött jól a fehérváriak számára a találkozó, a 6. perc elején Justin Keller máris felavatta a hosszú idő után ismét lehetőséget kapó Rajna Miklóst.

A gól ébresztgette a vendégeket, és sikerült is egyenlíteni és a a ponterős Andrew Sarauerer találatával, így az első harmad után az eredmény és a játék képe alapján is minden nyíltnak tűnt.

A második harmad részben hasonló forgatókönyv szerint íródott, Gander révén ismét előnybe került a Bozen, aztán Bartalis emberhátrányban gyorsan válaszolt. A periódust mégis megnyerte a hazai alakulat, a 36. percben Bernard használt ki egy védelmi megingást, így a fehérváriaknak ismét hátrányból kellett kezdenie az utolsó etapot.

Nem érheti kritika a Volán játékosait, hiszen mindent megpróbáltak, hogy megfordítsák a rendkívül fontos összecsapást, azonban a góllövéssel hadilábon állt a társaság, így hiába üldözték ellenfelüket Kovács Csabáék. Az összecsapás két perccel a záró dudaszó előtt dőlt el végérvényesen, ekkor Zanette púpozta ki a hálót és állította be a 4-2-es végeredményt.

A Volán nulla ponttal tér haza a távoli túráról, remélhetőleg pénteken, hazai jégen a Dornbirn ellen visszatalál a nyerő útra és elindul a felsőház felé.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!