Sport

2015.01.06. 21:10

Megérdemelt hajdúsági győzelem

Debrecen - Az NB I-es női kézilabdabajnokságban kikapott a Fehérvár KC, így nem lépett fel a dobogóra.

Horog László

DVSC-TVP-Aquaticum Fehérvár KC 26-21 (11-10)

Debrecen, 700 néző, vezette: Dobrovits, Tájok.

DVSC: Horváth-Pásztor Varsányi 1, Klikovac, KARNIK 4, Siska, KUDOR 7/4, Kelemen 3, csere: Makai (kapus), Gorilska 3, BÁRÁNY 5, Szilágyi 1, Slakta 2. Edző: Varga József.

FKC: Kiss CSÁKI 3, Hajduch 2, TILINGER 10/6, Horváth 1, Bogosavljevic, Kazai, csere: Savko (kapus), Mayer 1, Emberovics 2, Becséri 1, Ishitate, Yuki 1, Lackovic. Edző: Bakó Botond.

A meccs tétje a fehérváriak számára egyértelmű volt, amennyiben nyernek, feljönnek a tabella 3. helyére. Csáki elegáns, szélről lőtt góljával indult a derbi, Karnik átlövésből egyenlített, Bogosavljevic azonban megint a látogatókat juttatta előnyhöz. Kiss Éva bravúrokat mutatott be, igaz, a túloldalon, Horváth-Pásztor is jelentkezett szép védésekkel. Kelemen és Kudor találatával a hazaiak a 10. percben átvették a vezetést (3-2), Horváth gyorsan egalizált. Tilinger kétszer találta el a kapufát, Hajduch viszont pontosan célzott, azonnal időt kért a hazaiak mestere. Kiss Éván a folytatásban sem tudtak kifogni, örült is a Hajdúságba érkező négy fehérvári szurkoló. Fordítottak a vendéglátók Kudor góljaival, s perceken át őrizték egygólos előnyüket, mígnem a másodpercekkel korábban beálló Becséri talpról eleresztett lövéssel beköszönt. Kettővel ellépett a Debrecen (9-7), Bakó Botond azonnal magához rendelte lányait. Mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, a félidő hajrájához érve maradt a kétgólos differencia, ráadásul Handuch Csengét túlzott keménységért 2 percre pihenni küldték.

Az első játékrészt Tanabe bravúros gólja zárja, a másodikat pedig Emberovics, majd Hajduch kiállítása nyitotta. A kettős emberhátrányban Karnik és Gorilska is betalált, ezzel 13-10-re módosult az eredmény. Tilinger szépített, aztán Hajduch, majd Bogosavljevic ült a büntetőpadra, Kudor hirtelenjében kétszer volt eredményes (15-11), azonnal időt kért Bakó Botond. Közelebb jött az FKC, azonban Karnik és Kudor megint hátára vette csapatát. A meccs zárása előtt negyedórával 17-14 állt az eredményjelzőn, a hazai szakvezető kért időt, Bakó pedig cserélt, Savkót küldte a kapu előterébe. Ahogy pörögtek a percek, úgy fogyott a fehérvári remény a győzelemre. Kiss Éva visszatért a záró tíz percre, ám Bárány átlövéseivel ő sem tudott mit kezdeni. Bakó a vége előtt hat perccel, 22-18-as állásnál, ismét az időkérésben látta a megoldást, hosszasan magyarázott, azonban együttese a zárás előtt sem tudott közelebb jönni, végül 26-21-re, megérdemelten nyert a DVSC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!