Sport

2015.01.09. 17:55

Nehéz mérkőzés lesz - A MAFC vendégeként lép pályára a felforgatott Falco

Az NB I-es férfi kosárbajnokság 16. fordulójában szombaton, 16 órás kezdéssel a MAFC vendégeként lép pályára a sérülések miatt felforgatott Falco-Trend Optika KC Szombathely.

Tóth Gábor

A forma, a keret ereje, a tabellán elfoglalt helyezés alapján a Falco egyértelmű esélyesként fut neki a budapesti mérkőzésnek. Ám az elmúlt napokban egyik sérülés a másikat érte a szombathelyieknél. Vádliszakadással – még decemberben – hosszú időre kidőlt Milan Majsztorovics. A centert már sikerült pótolni, Zoran Krisztanovics érkezett a palánk alá – de a rutinos, remek mutatókkal rendelkező szerb légiós csak csütörtök este óta edz a csapattal. A keddi bajnokin Jara Rubin Doyne is megsérült. A Falco kulcsemberének számító amerikai kettes izomszakadást szenvedett a combjában. Az ő helyettesét még keresik a sárga-feketék. Vagyis nem éppen a legjobb előjelekkel ül buszra a tabellán negyedik Falco.

Az újonc MAFC az utolsó előtti, a 12. helyen szerénykedik a rangsorban, utolsó három meccsét elvesztette – igaz legutóbb csak nagy csatában, egy ponttal maradt alul a vendég Kaposvár ellen (78-79). A fővárosi gárda főleg hazai pályán vitézkedik, eddigi mindhárom győzelmét (Nyíregyháza, Jászberény, ZTE) saját közönsége előtt aratta.

Váradi Benedek felépült térdsérüléséből, játszhat a MAFC ellen (Fotó: Unger Tamás)

– A MAFC-ot nem szabad félvállról venni. A csapat sokat fejlődött, egyre jobban, egyre érettebben játszik, legutóbbi két meccsén például bár kikapott, de a Sopron és a Kaposvár ellen is végig partiban volt, pedig mindkettő erős gárda – kezdte az esélylatolgatást Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere.

– Természetesen a három légiósuk viszi a prímet, a magyar játékosok pedig nagy küzdők. Jelen helyzetünk különösen nem intézhetjük el a meccset egy kézlegyintéssel. Krisztanovics például csak három edzéssel a háta mögött fog bemutatkozni a csapatban. De bízom a tudásában, a rutinjában. A visszatérő Váradi Benedek pedig csak szerda óta tréningezik. Doyne helyére nem jött új légiós, vagyis mezőnyposzton azok a játékosok, akik eddig kevesebb szerepet kaptak, most több időt tölthetnek a pályán. Bízom benne, hogy élnek a bizonyítási lehetőséggel. Nagyon nehéz meccsre, egy kellemetlen, harcos ellenfélre számítok. De számunkra csak a győzelem az elfogadható eredmény. Ha meg akarjuk tartani előkelő pozíciónkat a tabellán, akkor nem hibázhatunk. A szurkolók is elkísérnek minket, nekik sem szabad csalódást okoznunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!