Sport

2015.01.10. 12:20

Bencsik Péter szerint jó az irány a HSK-nál

A Hévíz SK tisztújító közgyűlésén újraválasztották Bencsik Pétert elnöknek, aki szerint jó irányba haladnak és szerencsére az önkormányzat is mindenben segíti őket.

Kerkai Attila

Az 1949-ben megalakított Hévízi Sportkör az elmúlt négy évben felépített egy biztos alapokon álló működési modellt, s az egyesület működése jelentősen összefügg és kapcsolódik az önkormányzat fejlesztési elképzelésekhez, támogatásokhoz tudtuk meg Bencsik Pétertől, a Hévíz SK régi-új elnökétől. Mint elmondta, továbbra is az a céljuk, hogy az önkormányzattal, mint a legfőbb támogatóval a lehetőleg szoros kapcsolattartást valósítsák meg. Az elkövetkező időszak fő céljairól is szólt az elnök.

- Az önkormányzati sportinfrastruktúra fejlesztésekben továbbra is aktív részvételt szeretnénk - hallottuk Bencsik Pétertől. - Ezen felül a meglévő szakosztályokat továbbra is magas színvonalon szeretnénk működtetni, és támogatni, erősíteni a versenysportot, de nem minden áron. A realitásokat mindig figyelembe véve, ám közben folyamatosan biztosítva a fejlődés lehetőségét. Fontos célunk, hogy a helyi, környékbeli fiatalok, lakosok illetve az idelátogató vendégek sportolási lehetőségeinek széleskörű biztosítását megteremtsük, ezzel együtt a sportmarketing erősítése is fontos. Továbbra is célunk, hogy ha lehetőségünk van rá, akkor kiemelkedő sportrendezvényeket, így országos és nemzetközi viadalokat szervezzünk a városba.

Bencsik Péter az íjászat szerelmese és edzőként is segíti a tehetségeket. Képünkön fiával, Márkkal, aki a magyar junior válogatott keret tagja, ahogy a hévíziek másik tehetsége, Szüts Mátyás szintén

Bencsik Péter, aki maga is gyakorló sportoló - az íjászoknál edző is egyben, valamint a junior válogatott keretének is trénere - természetesen a pályázati lehetőségek minél szélesebb körű kihasználásában is bízik. Azt sem felejtette megemlíteni, hogy az elmúlt időszakban Papp Gábor polgármester és Hévíz város vezetése is új irányt határozott meg a helyi sportéletnek, melyet folytatni, fejleszteni kell és a városvezetés partnerként tekint az egyesületre, ami véleménye szintén nagyon lényeges.

Az elmúlt négy évben Hévízen valóban sok változás történt, hiszen műfüves labdarúgópályák, multifunkciós rekortán pálya, ovifoci pálya, szezonális jégpálya is létesült, valamint senior park, és skate-pálya is.

- Ezek a létesítmények a sportolási palettát bővítik mind a helyi, környékbeli lakosoknak kortól függetlenül - tette még hozzá Bencsik Péter. - Bízom benne hogy a lehetőségek bővülésével egyre többen választják a mozgás valamilyen formáját, ami a Hévíz SK-nak is jól jöhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!