Kosárlabda

2015.01.11. 18:00

A női kosárcsapat 42 ponttal verte a sereghajtó házigazdát

Tata - Simán hozta a kötelező győzelmet az 5. fordulóból elmaradt meccs pótlásán a SZoESE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Tatai Sportegyesület– Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 49-91 (13-19, 10-19, 13-22, 13-30).

Tata, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Kéri, Pécsi.

Tata, legjobb dobók: Orsósbogdán 20/3, Jakubovics 11/3.

SZoESE: GUSZTAFIK 19/3, SZABÓ-HAKLITS 18/6, Handler 3/3, KONTI 13, Porpáczi 4. Csere: BICSKEI 12, Czinder 7, Tóth 5, Uszkai 7, Gyuricza 3, Mészáros. Edző: Kozma Tamás.

Bicskei Flóra (is) remek teljesítménnyel rukkolt elő. Fotó: Unger Tamás

Az év első mérkőzésén a felsőházért küzdő SZoESE a még nyeretlen, sereghajtó Tata vendégeként lépett pályára. Ennek megfelelően az első perctől kezdve a szombathelyiek uralták a mérkőzést. A SZoESE gyorsan, taktikusan, motiváltan, nagy kedvvel kosarazott. A lelkes házigazda az első félidőben még üggyel-bajjal tartotta magát (20. perc: 23-38), fordulás után viszont már csak egy csapat volt a pályán – a hazaiak el is fáradtak. A találkozó erősen edzőmeccs hangulatban ért véget, a két csapat nem volt egy súlycsoportban. A szombathelyiek csapatként is jól vizsgáztak, de több remek egyéni teljesítményt is felvonultattak.

Kozma Tamás: – Köszönöm a lányok hozzáállását a mérkőzéshez. még úgy két hét kell, mire igazán formába lendülünk, ennek ellenére is simán nyertünk.

A SZoESE a 10 csapatos tabella negyedik helyéről várja a folytatást. Pénteken 18 órás kezdéssel a második, mindössze egy vereséget számláló TF lesz a szombathelyiek vendége. Az a találkozó minden bizonnyal nehezebb lesz a tatai (edző)meccsnél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!